Crna Gora: Plate direktora veće od premijerove

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Plate direktora veće od premijerove

Plate pojedinih direktora javnih preduzeća skoro duplo su veće od ministarskih, koje se kreću u proseku od 850 evra do 1.050 evra, dok je zarada premijera Mila Đukanovića 1130 evra.

Crnogorske Dnevne novine pišu da dodatno stezanje kaiša i racionalizacija zarada koju je tražio Đukanović zasad nije urodila plodom.

Direktori javnih preduzeća, uglavnom sa primorja, imaju veće plate i do 600 evra od premijera.

Zarade čelnih ljudi javnih preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << isplaćuju se iz opštinske kase, zbog čega mnogi i nemaju u planu da racionalizuju primanja i plate svedu na nivo ministarskih, navodi list.

Mesečna zarada ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petra Ivanovića iznosi 848 evra, dok plata direktora budvanskog JP Komunalne usluge, Đorđa Medina, prema poslednjim podacima Komisije za sprečavanje sukoba interesa, iznosi 1.750 evra.

Samo četiri evra manju platu od Medina, mesečno prima direktor JP Pogrebne usluge iz Budve, Božidar Milović. On je Dnevnim novinama rekao da smatra da je, s obzirom na višegodišnje iskustvo, zaslužio tako visoku platu, koja će mu, kako tvrdi, od januara zbog racionalizacije biti umanjena 30 odsto.

Prema njegovim rečima, česte izjave da bi plate direktora trebalo izjednačiti sa platama ministara, su populističke.

Direktor JP Komunalne usluge iz Tivta, Rade Popović, mesečno zarađuje oko 1.400 evra, ili 392 evra više od ministra finansija, Radoja Žugića.

List dalje navodi i primer direktora kotorskog Vodovoda, Dragana Roganovića, koji je kazao da je plata koju prima, od skoro 1560 evra adekvatna obimu njegovog posla.

Za razliku od centralnog i južnog dela zemlje, plate direktora javnih preduzeća na severu države u proseku su iste ili manje od ministarskih. Prvi čovek beranskog vodovoda zaradjuje 830 evra mesečno, dok je plata direktora komunalnog preduzeća iz Mojkovca 779 evra. Ista situacija je i u ostalim gradovima na severu gde se direktorske plate u javnim preduzećima kreću od 750 do 950 evra.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SIROTI MILO: Đukanoviću plata samo 1.130 evra

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015

Direktori javnih preduzeća, uglavnom s Primorja, imaju plate i do 600 evra veće od CG premijera..PODGORICA - Plate pojedinih direktora javnih preduzeća skoro duplo su veće od ministarskih, koje se kreću u proseku od 850 evra do 1.050 evra...Zarada premijera Mila Đukanovića je 1.130 evra...Crnogorski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.