BIZARNI NAPADI: Milo Đukanović za proteste u Crnoj Gori krivi Srbiju

Izvor: Kurir, 06.Okt.2015, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARNI NAPADI: Milo Đukanović za proteste u Crnoj Gori krivi Srbiju

Ovde je uspostavljena antisrpska vlast koja je uradila sve što može protiv srpskog naroda, kaže Andrija Mandić reagujući na Đukanovićeve optužbe.

PODGORICA - Posle višednevnih protesta opozicije na ulicama 15 crnogorskih gradova, na kojima se traži smena vlade Mila Ðukanovića i raspisivanje izbora, vladajuća Demokratska partija socijalista optužila je Srbiju za bunt u Crnoj Gori.

Na to je reagovao jedan od organizatora protesta i lider opozicionog Demokratskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fronta (DF) Andrija Mandić, koji je za Kurir rekao da DPS nikad nije prestao da napada Srbiju, kao ni mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je stao na stranu opozicije i u nedelju uveče blagosiljao imenovanje Mandića na čelo DF.

Rešio da ide do kraja... Andrija Mandić

Napali intelektualce

- Ne napadaju oni svaku Srbiju, već onu koja vodi računa i o Srbima izvan njene teritorije. Oni su napali i srpske intelektualce koji su dali snažnu podršku protestima, a napali su mitropolita crnogorsko-primorskog. U Crnoj Gori je jednostavno odavno uspostavljena antisrpska vlast koja je uradila sve što može protiv srpskog naroda i Srbije - naglasio je Mandić.

- Počeli smo i s protestnim šetnjama u 15 opština, gde je na lokalu na vlasti DPS. Tražićemo da se i u tim opštinama naprave prelazne vlasti i održe vanredni lokalni izbori. Policija nam je zabranila da izlazimo na ulicu, ali mi smo to ipak učinili i radićemo i dalje - kaže Mandić.

DPS je juče izdao saopštenje nakon što je i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije podržao demonstrante.

- Crnogorska i međunarodna javnost bile su u prilici da jasno vide da nije reč ni o kakvim građanskim protestima, već naglašeno anticrnogorskim, anti-NATO i antievropskim. Dan za danom potvrđuje se da je reč o jednopartijskom protestu koji nema podršku građana Crne Gore, već od prepoznatljivih domaćih i anticrnogorskih struktura iz Srbije.

Žive u šatorima

Sve nervoznije poruke koje stižu s bulevara svedoče da organizatori ne prezaju ni od nasilja jer jasno poručuju da neće ispoštovati zakon - navedeno je u saopštenju DPS, u kom nije dato nijedno obrazloženje o optužbama na račun Srbije.

Protesti u Crnoj Gori počeli su 27. septembra. Od tada se ispred Skupštine u Podgorici nalaze razapeti šatori u kojima su neki od učesnika skupova spavali sve do danas.

Upornost skupovi uprkos zabrani policije

PIŠTALJKE I POVICI „MILO, LOPOVE“

Čelnici opozicije poveli su juče protestne skupove u 15 crnogorskih gradova i opština u kojima je na vlasti vladajući DPS premijera Mila Ðukanovića uprkos zabrani policije. Tokom šetnji na ulicama su se mogli videti transparenti „Sloboda traži ljude“, kao i crnogorske zastave, i čuti zvižduci pištaljki i povici „Milo, lopove“ i „Hoćemo izbore“. Najmasovnije šetnje organizovane su u Nikšiću i Danilovgradu, gde se okupilo nekoliko stotina građana.

- Tražimo da se na nivou naše opštine uspostavi prelazna vlast sastavljena od svih parlamentarnih subjekata kako bi se naredne godine zajedno s parlamentarnim izborima održali lokalni vanredni izbori - pročitao je zahteve jedan od organizatora šetnje, dok su okupljeni skandirali „Ostavke“ i „Napolje“.

Opozicija Đukanovićeva privatna država

PRAZAN FRIŽIDER SYMBOL OSIROMAŠENE CRNE GORE

Pred oko 1.000 građana u Podgorici predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je sinoć da sadašnja CG nije nezavisna jer „nije demokratska, već privatna država Mila Ðukanovića“. Na bini je postavljen je frižider, proizveden u nekadašnjoj fabrici „Obod“ na Cetinju, što je aluzija na nestale fabrike u Crnoj Gori, ali i simbolična poruka o siromaštvu građana.

Autor: Foto: Dado Đilas,Foto: Youtube Printscreen
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.