UOČI NAPADA Beka kontrolisali sa desetak „specijala“

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UOČI NAPADA Beka kontrolisali sa desetak „specijala“

Na relaciji Luka Beograd - Ulica Andre Nikolića ceo mesec uoči napada na Milana Beka bili su aktivni specijalni telefoni.

Beogradska policija koja vodi istragu pokušaja ubistva Milana Beka 14. novembra ispred njegove kuće na Senjaku dosad je otkrila desetak „specijala“ - mobilnih telefona koji su prvi put aktivirani samo na toj relaciji i zatim gašeni. Nijedan od tih brojeva nije bio u funkciji posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 14. novembra, kad je Beko ranjen u Ulici Andre Nikolića.

Ovaj najnoviji podatak beogradske policije ukazuje na mogućnost da je Beko bio pod „ozbiljnom pratnjom“ kako bi se, pre napada, utvrdila njegova dnevna rutina i navike. Nove činjenice ukazuju da se radi o ozbiljno pripremanom napadu, a ne delu amatera, kako je najpre tvrdio ministar policije Nebojša Stefanović. On je tada rekao kako očekuje da će policija vrlo brzo otkriti napadača upravo zato što se radi o amateru.

Odbili poligraf

U istrazi pokušaja ubistva Milana Beka saslušani su njegova porodica, najbliži saradnici, među kojima je i Miroslav Mišković, kao i partneri s kojima je imao probleme u poslu, među kojima je i Stanko Subotić Cane. Mišković i Subotić odbili su poligrafsko testiranje.

- Profesionalni ubica ne bi sa metar udaljenosti promašio dva od četiri hica. Profesionalac ne bi ostavio toliko tragova na licu mesta - govorio je Stefanović.

Međutim, teza o amaterskom napadu stavljena je pod sumnju nakon razgovora s ranjenim Bekom, koji je u bolnici rekao da je napadač promašio dva hica jer ga je on odgurnuo vratima „mercedesa“ i tako se spasao sigurne smrti. Otad je istraga usmerena ka profesionalcima, a otkriveni „specijali“ vode ka novim mogućim tragovima.

- Sad se pregledaju sve kamere na trasi Senjak - Luka Beograd u vreme kada su ti telefoni bili aktivni, kako bi se eventualno otkrio ko ih je koristio - kažu u MUP-u.

Beko je ranjen ispred svoje kuće sa dva hica, a njegov vozač ga je uneo u automobil i odvezao do Urgentnog centra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NOVI DETALJI O POKUŠAJU UBISTVA MILANA BEKA: Uoči napada kontrolisali ga sa 10 mobilnih telefona

Izvor: Kurir, 22.Dec.2014

Najnoviji podatak beogradske policije ukazuje na mogućnost da je Beko bio pod ozbiljnom pratnjom kako bi se, pre napada, utvrdila njegova dnevna rutina i navike. Nove činjenice ukazuju da se radi o ozbiljno pripremanom napadu..BEOGRAD - Beogradska policija koja vodi istragu pokušaja ubistva Milana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.