Sud odbio svedoke Maje Adrovac

Izvor: Mondo, 13.Okt.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odbio svedoke Maje Adrovac

Viši sud u Beogradu odbio je predlog odbrane Maje Adrovac, okrivljene za atentat na Milana Beka 14. novembra prošle godine, da se u istrazi saslušaju svedoci koji bi potvrdili njen alibi.

Foto: Beta, Milan Obradović

Ovu odluku doneo je sudija za prethodni postupak odlučujući o predlogu branilaca Maje Adrovac koji tužilaštvo prvobitno nije prihvatilo.

Portparol Višeg tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Tatjana Sekulić potvrdila je Tanjugu da su predlozi odbijeni.

U pitanju su svedoci koji bi, prema stavu odbrane, potvrdili njen alibi, odnosno da je u vreme pokušaja ubistva Beka bila na sahrani pa na daći u drugom delu grada.

Ranije su u istrazi, tokom leta, saslušani Bekovi vozači i baštovan.

Adrovac je od hapšenja 17. jula u pritvoru koji joj je određen zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovrši pokušano delo.

Prošle sedmice pritvor joj je produžen do 11. novembra, nakon čega će se opet preispitivati razlozi za tu meru.

Beko na salušanju kod tužioca nije prepoznao Maju Adrovac kao napadača, ali je do detalja opisao kako je na njega otvorena paljba, kada je kolima s posla stigao ispred svoje kuće na Senjaku.

Takođe je pozvao tužilaštvo da zaštiti integritet istrage i spreči odlivanje informacija u javnost, kako bi se otkrili nalogodavci napada.

Pod zvaničnom istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Više tužilaštvo u Beogradu je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva beogradskog biznismena.

Na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprekazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuce u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz automobila. Sumnja se da je napadač imao saučesnika.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SLUČAJ BEKO Neće biti saslušani svedoci alibija Maje Adrovac

Izvor: Blic, 13.Okt.2015

Viši sud u Beogradu odbio je danas predlog odbrane Maje Adrovac osumnjičene za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra prošle godine, da se u tužilačkoj istrazi saslušaju svedoci koji bi potvrdili njen alibi...Ovu odluku doneo je sudija za prethodni postupak odlučujući...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.