SLUČAJ NAPADA NA BEKA: Zdravković ostaje u pritvoru

Izvor: Večernje novosti, 14.Avg.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ NAPADA NA BEKA: Zdravković ostaje u pritvoru

Više tužilaštvo u Beogradu traži produženje pritvora Aleksandru Zdravkoviću (38), osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva biznismena Milana Beka. Njegov DNK policija izolovala posle pucnjave VIŠE javno tužilaštvo podnelo je predlog za produženje pritvora Aleksandru Zdravkoviću (38), osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva biznismena Milana Beka. O ovom predlogu tokom nedelje, kad ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << jednomesečni pritvor treba da odluči krivično vanpretresno veće Višeg suda. Zdravković, koji je bio pripadnik "zemunskog klana" uhapšen je sredinom jula, a na saslušanju u Tužilaštvu osim ličnih podataka, nije želeo da iznosi odbranu jer nije bio zdravstveno sposoban. Kazao je da se loše oseća, da ga boli lakat, kao i cela ruka, da je fizički i psihički izmoren. Pritvor mu je tada određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, da će ponoviti ili dovršiti krivično delo, težine prestupa i zaprećene kazne, kao i uznemirenja javnosti. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, njegov DNK izolovan je na mestu pucnjave na Beka. U toku je i provera njegovog kretanja sredinom novembra 2014. kada je napadnut srpski privrednik ispred svoje kuće. Zdravković je sve do 11. jula ove godine bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu. Tamo je bio od 29. aprila, kada je izručen iz Belgije zbog otmice počinjene još 1999. Tužilaštvo je odustalo od njegovog gonjenja za kidnapovanje zbog zastarelosti dela.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Osumnjičenom za atentat na Beka može biti produžen pritvor

Izvor: Blic, 15.Avg.2016, 09:12

Više javno tužilaštvo podnelo je predlog za produženje pritvora Aleksandru Zdravkoviću (38), osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva biznismena Milana Beka. Krivično vanpretresno veće Višeg suda odlučiće tokom nedelje o ovom predlogu...Inače, Zdravković, koji je bio pripadnik zemunskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.