MILAN BEKO OČI U OČI SA ATENTATOROM Tužilaštvo će pozvati biznismena na saslušanje

Izvor: Blic, 22.Jul.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILAN BEKO OČI U OČI SA ATENTATOROM Tužilaštvo će pozvati biznismena na saslušanje

Biznismen Milan Beko trebalo bi uskoro da se suoči s Aleksandrom Zdravkovićem (38), koji je osumnjičen za pokušaj njegovog ubistva 14. novembra 2014. godine.

Sašlušanje Beka u svojstvu oštećenog još nije zakazano, ali se očekuje da tužilaštvo ubrzo, možda već sledeće sedmice, pozove biznismena da se suoči sa osumnjičenim i izjasni da li Zdravkovića prepoznaje kao osobu koja je pucala u njega.

Takođe bi trebalo da budu pozvani i baštovan, batler >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i vozač koji rade kod Beka, i koji su prisustvovali ranjavanju biznismena. Saslušanju svedoka prisustovaće i osumnjičeni Zdravković, kao i njegov branilac.

Posle hapšenja Maje Adrovac, u julu 2014, ovi svedoci su prošlog leta već saslušavani u tužilaštvu. Niko od njih, kao ni ranjeni Beko, nije Maju Adrovac prepoznao kao osobu koja je pucala u biznismena. Jedan svedok je tada rekao da osobu koja je pucala i Beka ne bi mogao da prepozna, ali da je to bio muškarac krupnije građe i kratko ošišan.

U međuvremenu policija i tužilaštvo nastavljaju istragu ne bi li našli trag koji može pomoći u raskrinkavanju svih učesnika, kao i nalogodavaca ovog zločina. I osumnjičeni Zdravković i Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac, za koga se veruje da je posrednik između izvršilaca i nalogodavaca, ćute o svojoj ulozi u zločinu.

- Verujemo da je Ivan Adrovac bio posrednik, ali zasad nema dokaza koji bi potvrdili tu našu pretpostavku. Sa njim je razgovarano u pritvoru u Švajcarskoj, ali nije želeo da priča o pokušaju ranjavanja Beka - kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom.

Adrovac je u pritvoru u Švajcarskoj od marta a tamošnja policija ga sumnjiči za razbojništva. Adrovac je inače poslednji put u Srbiji hapšen u januaru prošle godine. Bio je osumnjičen za dilovanje narkotika, krađu nakita i teška razbojništva, a tužilaštvo ga je pustilo da se brani sa slobode.

Pokušali smo da od Zdenka Tomanovića, zastupnika Milana Beka, saznamo biznismenov komentar na hapšenje Zdravkovića, kao i da li će se odazvati na poziv tužilaštva, ali on nije odgovarao na pozive.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.