Cane saslušan  zbog Beka, sledeći   Mišković

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cane saslušan zbog Beka, sledeći Mišković

Stanko Subotić saslušan je u utorak u istrazi o pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, saznaje „Blic“.

Subotić je u Beograd doleteo svojim privatnim avionom iz Ženeve, a zatim otišao u beogradsku policiju gde je s njim u svojstvu građanina obavljen razgovor u istrazi rasvetljavanja pucnjave na Senjaku u kojoj je Beko ranjen sa dva metka.

- Subotić je izjavio da je protiv Beka pokrenuo postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre četiri godine jer ga je prevario u privatizaciji „Večernjih novosti“ i da nema veze s pucnjavom 14. novembra - kaže izvor „Blica“.

Čeka se biznismen

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je juče da je policija poslednji put sa Bekom pokušala da razgovara 25. novembra. Međutim, on još „nije spreman da iznese svoje sumnje“.

- Čekaćemo da se Beko oporavi pa ćemo ponovo pokušati da razgovaramo s njim - rekao je ministar i dodao da policija o ovom slučaju još prikuplja dokaze, ali da je tehnička oprema MUP-a takva da je za rezultate potrebno vreme.

- Videćemo da li će se informacije koje smo prikupili i dobili s poligrafskog testiranja poklopiti sa Bekovom izjavom - rekao je ministar.

Naš sagovornik navodi da je Subotiću ponuđeno i poligrafsko testiranje, ali da je on to odbio.

Subotić je u poslovni sukob sa Bekom došao tokom privatizacije „Novosti“, a 2010. je Specijalnom tužilaštvu poslao i izjavu o zloupotrebama tvrdeći da su ga u tom poslu za višemilionske iznose u evrima prevarili Beko i Miroslav Mišković. Subotić tvrdi da je tada, radi kupovine „Novosti“, ušao u posao s nemačkim VAC-om, da bi se potom kao posrednici pojavili Mišković i Beko, koji su ga, posle preuzimanja kompanije, izbacili iz posla.

Radoslav Tadić, advokat Stanka Subotića Caneta, izjavio je za „Blic“ da ne zna da je njegov klijent bio u beogradskoj policiji.

- U štrajku sam već dva i po meseca, tako da ne znam da li je Subotić davao izjavu. Znam da smo mi pre četiri godine pokrenuli sudski spor protiv Milan Beka, jedan u Specijalnom sudu u Beogradu, a drugi u Ženevi.

Kako tvrdi naš izvor, Beko i Subotić su prošle godine „izgladili“ odnose. Navodno,

Kamere nisu radile

Video-nadzor sa imanja Milana Beka policiji nije pomogao u identifikaciji napadača. Kamere na kući, kako saznaje „Blic“, nisu radile.

Beko je čak i isplatio jedan deo duga.

- U slučaju rasvetljavanja pucnjave na Beka, poligrafski je testirano 12 osoba, a razgovor je obavljen sa oko 50 njih. Ovih dana biće saslušan i vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković, koji bi trebalo da govori kako je sa Bekom kupio „C Market“ - navodi naš sagovornik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.