Mesečni horoskop za jun

Izvor: N1 televizija, 04.Jun.2016, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesečni horoskop za jun

Tokom maja više planeta je boravilo u znaku Bika i pravilo je takozvani veliki trigon sa Jupiterom iz Device i Plutonom iz Jarca. Nadam se da ste svi uvideli gde ste sigurni, koji životni segment stoji na stabilnim nogama bio to posao, odnos sa partnerom ili možda topli dom.

Već od 20.maja Sunce je zaigralo u Blizancima, Merkur mu se pridružuje 12. a Venera ostaje tu do 17.juna. Evo poplave informacija, novih kontakata i ideja a sve sa smislom da se njima igramo i menjamo se. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Niko nema veću moć nad realnošću od Blizanaca, zašto? Zato što nijedan znak nije spreman da se toliko i večno menja, jer promena znači ostati zauvek u igri, ostati pribran i razuman da se na sve životne situacije odgovori razumom i akcijom. Sve je moguće, i sve se može gledati iz više uglova, zar ne? Tako da kad nastupi sezona Blizanaca svi pomalo podetinjimo i spremni smo za mnoštvo novih izazova, menjanje mišljenja i stavova ako nam oni ne donose igru tj. razvijanje. I sve bi ovo bilo lepo da na nebu sve do 10.6. nemamo takozvani Veliki krst između Sunca i Venere, Jupitera, Saturna i Neptuna. Neptun ovo mnoštvo izbora čini višeslojnijim, zamagljuju se granice između izbora a Saturn traži da se granice i struktura ispoštuju što će sada biti veoma teško. Jupiter samo doliva svojom potrebom da sve isproba i proširi, dok Saturn ostaje nepopustljiv i traži da se opet držimo kontrole i poznatog.

U zavisnosti gde su ove planete smeštene u vašoj natalnoj karti zavisi u kojim područjima života ćete osetiti jaku potrebu za promenom a opet i uvid koliko je teško da se dodje do prave i adekvatne promene. Kako će i Venera početkom a Merkur krajem juna imati iste ove aspekte, neminovno je da ćemo uticaj ovog krsta svi osetiti na svojoj koži. Uz uticaj Marsa koji će do kraja Meseca biti retrogradan i vraćati nas na nedovršene poslove, a kako je u Škorpionu, to su oni koji nas najdublje diraju i bole kao nezalečene rane. Ovoga puta pravim malu izmenu te neću uvek pisati prvo od Ovna, već od onog znaka kome je rođendan.

Horoskop za N1 piše astrolog Jovana Veljković Banfić.

BLIZANCI

  Dragi Blizanci, srećan vam rođendan. Kada Sunce uđe u vaš znak ono vas podseća svih vaših vrlina i sposobnosti koje ste razvili do sada ne bi li život ostao igra puna radosti. Od kako je Saturn u Strelcu (od početka 2015) a biće tu sve do početka 2018. mogli bi osećati da je vreme da se uozbiljite tj. da vaša delanja imaju svoj konkretniji pravac i cilj. Poželjna je jedna vrsta podvlačenja crte i uviđanja šta ste sve to do sada postigli a šta ste planirali. Početak meseca može nekima od vas biti veoma frustrirajući, krećući se od osećanja da je sve moguće do uvida da i nije baš tako lako da se zamišljeno ostvari.

Neptun i Jupiter će vam pomagati da razvijate ideje iz mašte ali će Saturn dozvoliti da samo ono što je realno bude ostvareno, ali vi subjektivno možete imati potpuno drugačiji doživljaj. Dani idealni da se suočite svim onim kočnicama koje imate u sebi a prikrivate ih izgovorima zašto se konkretne i korenite promene ne dešavaju, sada je čas za njih.

Retrogradni Mars iz Škorpiona će se kretati kroz vaše polje posla i zdravlja te na tim područima eto usporavanja i sakupljanja energije da bi se nedovršeni poslovi završili. U danima oko 9.-10.6. mogli bi imati manjak koncentracije a povećan pritisak da se nešto završi u određeno vreme, te eto konflikata i anksioznosti na radnom mestu.

I u emotivnm smislu početak meseca može biti baš napet, Venera će biti u vašem znaku ali u nezgodnim aspektima. Zato su na delu ljubavne iluzije i umišljanja koja ovoga puta neće proći "nekažnjeno" jer Saturn tj. partner se neće libiti da postavi granice i kaže kako stvari stoje. Za sve one sklone bežanju u imaginarne odnose iako pored sebe imaju partnera od krvi i mesa bi ga sada mogli izbubiti samo zato što traže nemoguće. Već od 12,13.6. situacija bi se mogla stišati, kad je vreme za okretanje novog lista i započinjanje novog odnosa čak i sa dugogodišnjim partnerima.

RAK

Dragi Rakovi, još malo pa stižu i vaši rođendani. Sunce će obasjati vaš znak već 20.6. do tada će biti u Blizancima i vašem 12. polju nesvesnog. Sve do 10.6. Sunce i Venera će biti u nepovoljnim aspektima i kod vas donositi konfuziju, pojačanu sumnju kao i potrebu za samoćom i begom. Teškoća da definišete ciljeve ali i prisutan osećaj da je sve moguće i da su vam mnoga vrata otvorena može vas dodatno zbuniti i gurnuti u snove. Idealno bi bilo da se pozabavite sada svojim snovima i osećanjima, da ih razjasnite sebi, odvojite realno od nerealnog. Koje su vaše realne mogućnosti? Da li možda sebe precenjujete ili potcenjujete? Ova pitanja bi mogla biti aktivirana i u emotivnom smislu, bez obzira da li ste sami ili u odnosu. Već od 17.6. Venera ulazi u vaš znak donoseći nekima nove ljubavi, a nekima potrebu da se partneru predaju onako boemski, kako samo vi znate. Posebno romantični dani, kada kreativnost i nežnost cvetaju su oko 27.-28.6.

Retrogradni Mars će sve do kraja biti u vašem petom polju, aktivirajući energiju ka hobijima, ka svim onim stvarima u kojima uživate, gde se osećate vitalnije.

Kako je ovo usporena energija koja nas vraća na nazad, dani nisu za takmičenje i započinjanje novih interesovanja, već više za vraćanje na stare ljubavi, pa bile one kolekcionarstvo ili ljubav iz srednje škole.

LAV

Veliki trigon tokom maja je vama pomagao da povećate svoju finansijsku sigurnost kao i sigurnost u poslovnom smislu. Merkur će sve do 12.6. boraviti u Biku i nastaviti da donosi poslovne dogovore i mogućnosti. Sunce i Venera će boraviti u Blizancima i donosiće vam nova poznanstva i društvena dešavanja. Međutim, prvih 10 dana juna na nebu su i nepovoljni aspekti koji će se kod vas odositi na komunikaciju sa prijateljima, odnos u grupama u kojima ćete tražiti svoje mesto i pitati se šta i koliko možete vi njima da pružite, a koliko oni vama. Ova pitanja čekaju na odgovore koji vam sigurno u prvo mahu neće delovati kao da uopšte mogu imati odgovore koji su bitni za vas, a jesu. Lav je veoma socijano biće i vama je odnos sa prijateljima od velike važnosti. Već u danima od 12.-14.6. evo razrešenja konflikata ili vaših osećanja u vezi sa spomenutim. Kod nekih može doći i do mešanja prijateljstva i ljubavi, čemu ste vi inače skloni.

Retrogradni Mars vam i dalje ne daje mir u domu, šetajući se kroz vaše prirodno 4. polje doma i korena doliva ulje na vatru i traži razrešenja. Uvek su nam pitanja vezana za roditelje veoma dirljiva,  ali kao da je sada došao trenutak da se tim ozbiljnije pozabavimo i uvidimo kolika je naša odgovornost u kreiranju našeg budućeg ili sadašnjeg doma. Usporite, zagledajte se u svoje dubine i priznajte sebi svu nesavršenost, nju prigrlite, a sve perfekcionističke ideale o sebi probajte da razumete odakle su.

DEVICA

Merkur - vladar vašeg znaka će sve do 12.6. boraviti u Biku i vašem prirodnom 9. polju te će vam pomagati da kroz znanje uvećate vaše prihode. Takođe on nagoveštava putovanja, nova poznanstva i dinamičnu energiju u komunikaciji. Od 12. se pridružuje Suncu i Veneri u znaku Blizanaca donoseći mnoštvo ideja i mogućnosti, ali budite pažljivi sve do 10.6. pa od 20.-24.6. stvari nisu baš onakve kako se vama čine. Možete nabijati sebi pritisak da u nečemu morate uspeti čak iako vidite da nešto ne štima, ili vas može neko pritiskati, a da vi toliko sumnjate u svoje sposobnosti da se totalno parališete i ne dajte stvarno svoj maksimum.

Neptun iz vašeg prirodnog sedmog polja govori o nesporazumima sa partnerom. Jedan od vas će imati potrebu da se povuče i izoluje, jer se javlja sumnja u ljubav, neko nekoga negira i frustrira, a sve jer je došlo do udaljavanje zbog realnih očekivanja od partnera.

U ovim danima je veoma teško da se uoči istina i svoja i partnerova, ali ako u tome uspete lako ćete poželeti da okrenete novi list i u odnos uđete drugačiji, sa mnogo većim potencijalom da ljubav bude celovitija, jer ste svesniji grešaka i krugova u kojima se vrtite.

VAGA

Venera, vladar vašeg znaka, je još 24.5. napustila stabilan znak Bika i ušla u zaigrane Blizance. Kada je Venera u Blizancima u vama se budi potreba za putovanjima, druženjem i ljubavlju koja je zabavljanje. Kada sa partnerom želite zabavu, osmehe, igru, kratka putovanja i izlaske, da na neki način podetinjite zajedno. Ideje vam vrcaju u glavi, misli lete i smišljaju kako na najbolji način da savladate prepreke.

Venera će uz Sunce graditi veliki krst od početka meseca do nekog 10. juna, te su mogući problemi vezani za učenje, pravna pitanja i dalja putovanja. Takođe, kako je za vas ljubav najvažnija, sada biste mogli osetiti da vam se malo drma tlo pod nogama. Naime, magla pada na vaše odnose i sa teškoćom ćete moći da uvidite odakle frustracije i osujećenosti u odnosu. Kod svih vas koji imate nerešena emotivna pitanja - sada ona traže rešenje, tj. konflikti i nesporazumi će da se ponavljaju sve dok se ne utvrdi gde smo nerealni i gde previše očekujemo od partnera, ali od sebe. Ovakvi dani, iako teški, su idealni za menjanje i pravljenje boljim samog sebe.

U poslovnom smislu, druga polovina juna bi trebalo da bude veoma obećavajuća, naročito ako se bavite kakvom umetničkom profesijom. Retrogradni Mars u drugom polju vam može doneti probleme materijalne prirode, ako ste nekome još uvek dužni, sad će vam zakucati na vrata, ali isto tako ako vama neko duguje, velika je verovatnoća da će vam pare vratiti, možda ne sve ali bar deo sigurno. Ne započinjite nikake poslove gde ima puno rizika i ulaganja velikih para.

ŠKORPIJA

Od kraja maja pa sve do početka avgusta se družite sa Marsom u svome znaku gde on voli biti, sa energijom koja vama prija. Do kraja june će ipak ova planeta biti retrogradna, pa vas usporava, vraća na stare i nedovršene poslove, bili oni emotivne prirode ili poslovne. Sa ovim Marsom je najbolje da se usredsredite na rešaanje jedne stvari, na rešavanje svega što možda duži period ne nalazite rešenje, jer je potrebno strpljenje.

Jun bi mogao biti mesec borbe i konflikata, jer je naboj energije ogroman, a kanali za njeno oticanje suženi... U stvari, kao da hoće da vam suze izbor i usredsrede na nešto specifično. Od kraja juna ćete se osećati mnogo bolje tj. otkočeno, kada počinje vreme da se konačno uđe u neke nove izazove i pohode.

U prvoj polovini juna Sunčev i Venerin veliki krst sa ostalim planetama će se odigravati u vašem prirodnom 8. polju intime, seksualnosti i tuđih finansija, te evo ovde mogućih problema.

Pojačana potreba da se emotivno spojite sa partnerom može biti osujećena, mogli bi se osetiti kao da vas partner negira i odbacuje. Nerealna očekivanja od partera da je sposoban za tu vrstu intime kojoj vi težite, ili pak umišljanja da je sa vama sve ok, a da sa njim nije, mogao bi dovesti do ključanja i pucanja po šavovima. A ako dođe do toga - slušajte sebe, uvidite gde grešite i kako doprinostie odnosu. Ovo su idealni dani da učinimo korak ka menjanju sebe i poboljšavanju odnosa.

STRELAC

Mars će sve do kraja juna biti retrogradan u vašem 12. polju, te bi se mogli osećati frustirano, jer se stvari ne dešavaju onako kako biste vi želeli. Mogli biste imati reakcije koje ne očekujete od sebe samih, kao da se ono podsvesno pomalo igra sa vama. Zato je ovo idealan period da se zapitate kako se nosite sa svojim frustracijama, agresijom i ljutnjom i koji je to najbolji način da kanališete svoju energiju, koja nije usmerena na nesto vama svesno određeno. Intenzivni snovi mogu vas uputiti ka putevima koji vode ka razrešavanju nekih pitanja iz detinjstva i zaceljivanju starih rana.

Sunce i Venera će boraviti veći deo juna u vašem sedmom polju, donoseći nove ljubavi, a onima u vezi - lepe dana sa partnerom. Međutim, od početka juna pa do 10. ove planete će praviti veliki takozvani krst sa Saturnom iz vašeg znaka, Jupiterom koji je vaš vladar, i Neptunom. Pojačana potreba za menjanjem sopstvene strukture, ritma, odnosa sa drugima će biti u fokusu, jer vas razne situacije i događaji mogu frustrirati i terati u sumnju u svoje dosadašnje odluke i ponašanja. Od 10. juna Venera i Sunce napuštaju ove aspekte, ali i dalje će postojati ta potreba da neke delove sebe korenito menjate.

JARAC

Mesec započinjete sa Suncem i Venerom u 6. polju koji će se tu zadržati sve do 20. tj. 17. koji donose nove poslovne mogućnosti i prilike, pojačanu kreativnost i lepu saradnju sa kolegama. Ali sve do 10. juna, ove planete će ući u takozvani veliki krst i praviti nepovoljne aspekte sa Jupiterom, Saturnom i Neptunom. Te polako sa svim tim poslovnim prilikama, neke će biti lažne, neke će biti suviše nedostižne za vas, a neke će i biti realne, samo to nećete moći da vidite na prvi pogled.

Kao da će se nekakva magla spustiti oko vas i doneti nejasnoću kojoj prilici se dati. Ova nejasnoća će buditi nelagodnost, anksioznost i frustriranost u vama. Te su idealni dani da pogledate kako se nosite sa sobom kada ne znate na koju stranu da krenete - ako je tu više opcija, kako se odnosite prema kolegama, kada imate svojih problema. U danima od 12.-14.6. magla se podiže, a vama će biti mnogo jasnije na koju stranu da krenete, možda je bas najrizičniji put sada najplodnosniji za vas.

Retrogradni Mars će boraviti do kraja juna u vašem prirodnom 11. polju prijateljstva i nada. Te ovo nije dobar period da isterujete svoju pravdu i mišljenje, ulazite naglo u odnose, jer se brzo možete istrošiti . Dok su idealni dani da razrešite stare konflikte sa prijateljima, jer ćete lakše moći da stanete na njihovo mesto, kao i oni na vaše, i bolje uvidite data ponašanja. Od kraja juna energičniji nastavljate sa novim poznanstvima i borbom da se nade koje imate za sebe i ostvare.

VODOLIJA

Spoj Sunca i Venere u Blizancima u vašem prirodnom petom polju hobija, ljubavi i krativnosti od kraja maja pa sve do 20. juna donose puno novih i inovtivnih ideja kako da vam život bude ispunjeniji i radosniji. Poletnost, osmesi i druženje kao imperativ, nekima se smeše i divne nove ljubavi. Međutim, do 10. juna upravo nad ovim segmentima će imati uticaj takozvani veliki krst, te bi se polet kod nekih mogao zameniti osećanjima neispunjenosti, sumnje i osujećenosti. Vaša potreba da sve bude smeh i opuštenost bi mogla naleteti na zid kod prijatelja ili partnera. Vraćanje nekih starih problema je prisutno, a na vama je da uvidite šta to ponavljate i gde volite da ste u nerealnom i iluziju, sada se moraju skinuti roze naočari i uvudeti suva realnost. Druga polovima juna donosi podršku da se problemi reše i okrenete novi list.

Mars još od kraja maja krstari vašim desetim poljem karijere i statusa, te verujem da ste se zahuhtali u tom pogledu i već postigli neke uspehe. Ali, kako će on sve do kraja juna biti retrogradan, za vas će ovo značiti da je vreme da malo usporite i probate da samovoljno odložite sve akcije u koje ne morate da ulazite. Ovaj Mars će nas vraćati na staro, nezavršeno, na sve ono što odugovlačimo a na sve ono što bismo da započnemo će postavljati po koju prepreku možda i da nas zamisli da li je baš to ono što želimo za sebe. Usporen progres je sada neophodan, da biste učvrstili svoju poziciju i integrisali sve znanje i iskustvo koje ste stekli u proteklom vremenu.

RIBE

Ribama mesec jun donosi pojačanu potrebu da se skrase u svome domu sa svojim najbližima, Sunce i Venera u vašem prirodnom četvrtom polju doma i porodice donose želju za igrom i druženjem upravo u intimnosti. Veliki krst sa Saturnom, Neptunom i Jupiterom vi ćete osetiti upravo u domu, u vidu nesporazuma i nerazumevanja ili u vidu kvarova uređaja u kući. Od 20.6. Sunce ulaz uz Veneru u znak Raka i vaše prirodno polje zabave, hobija i kreativnosti, pa će ovo biti dani kada ćete u pomenutim oblastima imati puno uspeha. Usamljenima nove romantične ljubavi su izvesne oko 27.-28.juna.

Mars će biti do kraja juna retrogradan u vašem prirodnom 9. polju putovanja, višeg obrazovanja i zakonskih normi. Kako on sve usporava, koči i frustrira, jer tamo gde je on uvek se traži aktivnost, sada traži da se fokusiramo i usredsredimo prvenstveno na nedovršene poslove i zadatke. Za sve one koji polažu ispite i uče ovo su idealni dani da se gradivo obnavlja. Putovanja lako mogu biti otkazivana ili pak problemi na samim putevima su mogući. Ako ste u kakvoj sudskoj parnici, ne očekujte veće pomake niti bi bilo pametno da išta forsirate u ovom smislu, za tako nešto sačekajte juli.

OVAN

Vladar vašeg znaka Mars će sve do kraja juna biti retrogradan u Škorpionu i vašem prirodnom 8. polju seksualnosti, strasti i finasija. Te su usporavanja, stagnacije i cupkanje u mestu izvesni, što veoma može da vas nervira, jer ste navikli na svoju brzinu i delotvornost. Najbolje bi bilo da se usredsredite na završavanje svih poslova koji već dugo čekaju na razrešenje, na sređivanje svih dugova - bilo da vi dugujete nekom ili neko vama. Takođe, u seksualno-intimnom smislu ovo su idealni dani za otkrivanje šta to partner želi.

Sunce i Venera u Blizancima u vašem prirodnom trećem polju već od kraja maja nagoveštavaju više druženja, izlazaka, putovanja i svega onoga što raduje dete u vama. Nepovoljni dani u ovom smislu su od 1.-10.6. kada je na nebi takozvani veliki krst, te isplanirana putovanja mogu biti odložena a komunikacija koja bi trebalo da bude laka kao vetrić - može postati tajfun ako neko kod vas takne bolnu tačku. Idealni dani da uvidite vaše reakcije i ponašanje kada ste pod pritiskom i nervozni, na koje replike odgovarate žusto, čak i kad nije ni vreme ni mesto za to... Dakle, slušajte kako i šta govorite najbližima oko sebe u ovim danima. Kraj juna je idealan za odmor u četiri zida svoga doma.

BIK

Nadam se da je većini vas maj doneo lepe i povoljne kako finasijske tako i ljubave priče koje, ako su počele u tom periodu, imaju lepe šanse da traju. Prelazak Venere u znak Blizanaca 24.5. u vama je mogao da probudi potrebu za igrom, putovanjima, druženjem, ali i trošenjem parica zarađenih prethodnog meseca. Prvih deset dana juna nisu povoljni za uzimanje kredita, zajmova niti da vi pozajmljujete pare, a i veći izdaci su veoma mogući. Finansijska sigurnost stečena u maju će sada imati prvu krizu.

U emotivnom smislu, ovo može biti veoma buran mesec jer će se Mars retrogradno šetati vašim prirodnim poljem partnerstva. Nekima evo vraćanja bivših ljubavi sa kojima priča nije završena, a onima koji su već u odnosima - evo vraćanja nerazrešenih problema, ali ne bilo kakvih, već onih koji su najdublji i stižu do vaših najdubljih rana. Zato probajte da uvidite koje to šeme ponašanja stalno ponavljate, u kakve iluzije bežite, kakog ste to savršenog partnera zamislili kraj sebe, dok vašem izabraniku, po vama, stalno nešto fali. Ili je, pak, on taj koji je stalno nezadovoljan i zvoca, a vi trpite. Svakako, vreme je da se okreće novi list, a vi birate šta će biti na njemu, samo ako ste svesni sta je bilo ispisano na prethodnim stranicama i zašto je baš to što jeste.
Pogledaj vesti o: Mesečni horoskop,   Horoskop za maj

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.