Agrokor objavio ponudu za preostale akcije Merkatora

Izvor: Beta, 31.Jul.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokor objavio ponudu za preostale akcije Merkatora

LJUBLJANA, 31. jula 2014. (Beta) - Hrvatski Agrokor objavio je u četvrtak ponudu za preuzimanje preostalih 47 odsto akcija slovenačkog trgovinskog lanca Merkator po ceni od 86 evra po akciji.

Obe kompanije imaju trgovinske lance i u Srbiji.

Kako je prenela agencija Hina, ponuda će biti otvorena do 1. septembra, a preuzimanje će se smatrati uspešnim bez obzira na procenat kupljenih akcija.

Agrokor se bankarskim garancijama obvezao da će akcije isplatiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u roku od osam dana nakon potvrde uspešnosti ponude.

Agrokor je za 53 odsto akcija koje je od većinskih vlasnika otkupio u junu platio 172 miliona evra, a za preostalih 47 posto trebalo bi da plati 152 milona evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agrokor hoće cijeli Merkator

Izvor: Capital.ba, 31.Jul.2014

LJUBLJANA,  Hrvatski Agrokor objavio je ponudu za preuzimanje preostalih 47 odsto akcija slovenačkog trgovinskog lanca Merkator po cijeni od 86 evra po akciji. Obje kompanije imaju trgovinske lance i u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.