Živećemo 100 godina, a LAŽI POLITIČARA otkrivaćemo putem APLIKACIJE

Izvor: Blic, 28.Jul.2017, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Živećemo 100 godina, a LAŽI POLITIČARA otkrivaćemo putem APLIKACIJE"

Direktor kompanije "Mercedes Benz" Deter Zetče izjavio je u razgovoru objavljenom 16. jula da su mu umesto proizvođača automobila glavni konkurenti "Tesla", "Gugl", "Epl" i "Amazon" te naveo "dramatične promene" koje nas očekuju u sledećih 20 godina.

Zetče je izjavio da će "Uber" postati najveća taksi služba na svetu, a "Airbnb" najveća hotelska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanija. Takođ je rekao da će američki advokati ostati bez posla jer sistem "IBM Watson" u sekundama pruža pravne savete s 90 posto tačnosti, dok je tačnost saveta pravnika samo 70 posto, piše "Zidojče cajtung" a prenosi Index.

"Naša deca nikada neće biti vlasnici automobila ni vozačkih dozvola"

Zetče predviđa da će u 2030. godini "kompjuteri postati inteligentniji od ljudi", a već sledeće godine će se pojaviti automobili sa samoupravljanjem za javnu upotrebu.

Tvrdi da će do 2020. cela automobilska industrija biti poremećena jer "više niko neće hteti da kupi auto".

- Pozvaćete auto da dođe po vas, on će se pojaviti i odvesti vas do odredišta. Nećete morati ni da parkire, moći ćete da radite nešto drugo tokom vožnje i samo ćete platiti za pređenu udaljenost. Naša deca nikada neće imati vozačke dozvole, niti će biti vlasnici automobila.

"Mnogi inženjeri su potpuno prestravljeni zbog Tesle"

Zetče smatra da će automobili na samoupravljanje spasiti milione života svake godine jer će drastično smanjiti broj nesreća na celom svetu.

- Većina automobilskih kompanija će verovatno bankrotirati, a tehnološke kompanije ("Tesla", "Epl", "Gugl") će u revolucionarnom pristupu graditi kompjutere na točkovima. Mnogi inženjeri iz "Folksvagena" i "Audija" su potpuno prestravljeni zbog Tesle - izjavio je Zetče.

"Medicinska industrija će propasti, električna energija i voda će biti jeftine i čiste"

- Električni automobili će postati uobičajeni oko 2020. godine. U gradovima više neće biti toliko buke, a električna energija će postati neverovatno jeftina. Tako će i voda postati jeftina i čista - rekao je Zetče.

Takođe je utvrdio da će doći do propasti medicinske industrije zbog uređaja "Tricoder X", koji može identifikovati "skoro svaku bolest" i biće široko dostupan.

"Nestaće do 80 posto radnih mesta, aplikacijom ćemo otkrivati laži političara"

Zetče je rekao da će mobilni telefoni na kraju ove godine imati ugrađenu opciju 3D skeniranja, a 3D printeri će biti toliko rašireni da ćemo moći da skeniramo stopala, a zatim štampamo cipele u svojim domovima.

Takođe je upozorio:

- U sledećih 20 godina nestaće 70 do 80 posto radnih mesta. Svaki plan za uspeh stvoren u 20. veku osuđen je na propast u 21. Šta god planirali, zaboravite ako to ne možete izvršiti putem vaših telefona. Aplikacija pod nazivom 'moodies' već prema izrazu lica može prepoznati vaše raspoloženje. Do 2020. biće razvijene slične aplikacije koje će moći da razluče govorite li istinu. Zamislite političku debatu u kojoj možete videti tko govori istinu, a ko laže - rekao je Zetče.

"Životni vek će biti duži od 100 godina"

Zetče tvrdi da će bitkoin postati glavna valuta na svetu, a očekivani životni vek će se produžiti na više od 100 godina.

- Do 2020. godine 70 posto ljudi na svetu imaće pametne telefone, što znači da će imati pristup vrhunskom obrazovanju širom sveta - zaključio je Zetče.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.