Na ženevskom salonu automobila predstavljen Mercedes-Benz AMG GT3

Izvor: Moto.rs, 04.Mar.2015, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ženevskom salonu automobila predstavljen Mercedes-Benz AMG GT3

Mercedes-AMG GT3 zabeležio je svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi.

Ovaj model zamena je za SLS AMG GT3, a dizajniran je tako da ispunjava FIA GT3 odredbe i baziran je na putničkom AMG GT ali ga odlikuje agresivnija karoserija izrađena od ugljeničnih vlakana sa ciljem smanjenja ukupne mase.

Karakteriše ga veliki broj komponenti izrađenih od pomenutog materijala, među kojima su veliko zadnje krilo i zadnji difuzor, dok se u okviru ogoljene kabine >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << mogu videti trkačka sedišta, čelični zaštitni kavez kao i digitalna instrument tabla.

Mercedes-AMG je obezbedio i veliki broj ukrasnih komponenti takođe izrađenih od ugljeničnih vlakana. Za snagu je zadužena unapređena verzija V8 6.3L motora uparena sa unapređenom sekvencijalnom šestostepenom transmisijom.

foto © Mercedes-Benz
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

Predstavljen osveženi Ford EcoSport model bez rezervnog točka sa zadnje strane

Izvor: Moto.rs, 05.Mar.2015, 16:02

Ford je predstavio osveženi EcoSport model koji od ove verzije nema rezervni točak postavljen sa zadnje strane, kao što je to do sada bio slučaj...Ford je tu izmenu najavio još prošle godine, a Ženeva je odlična prilika da se izmena potvrdi i zvaničnim putem gde je Ford predstavio i EcoSport...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.