Mercedes već testira produkcijski kupe-krosover

Izvor: B92, 25.Apr.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes već testira produkcijski kupe-krosover

Mercedes Concept Coupe SUV izazvao je veliko interesovanje na auto-salonu u Pekingu. U međuvremenu, pojavile su se i prve fotografije prototipa serijske verzije, koje pokazuju da nemački proizvođač već uveliko radi na produkcijskom modelu.

Umesto zvanične potvrde Mercedesa, dokaz o planovima za serijsku proizvodnju kupe-krosover modela stigao je u vidu "špijunskih" fotografija maskiranog test prototipa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Očekuje se da će novi Mercedes, koji u sebi objedinjuje sportske i terenske osobine, imati oznaku MLC i da će u znatnoj meri biti zasnovan na konceptnom vozilu.

Na fotografijama se vidi prepoznatljiva silueta, a u odnosu na koncept, produkcijska verzija imaće manje isturen prednji deo sa maskom hladnjka koja nije toliko istaknuta.

Dizajn prednjeg branika takođe je promenjen, dok su kvake na vratima i spoljni retrovizori nešto veći nego na konceptnom automobilu. I zadnji deo vozila pretrpeće manje stilske promene, uključujući i veća stop svetla i preoblikovan branik.

Visina krova u nivou zadnjih sedišta na serisjkoj verziji je veća, kako bi putnici koji sede pozadi imali više prostora za glave.

Mercedesov kupe-krosover deliće platformu sa sledećom generacijom modela ML i koristiće već dostupnu paletu benzinskih i dizel motora ovog proizvođača. U vrhu ponude očekuje se AMG verzija koju će pogoniti V8 turbo motor.

Mercedes MLC trebalo bi da se nađe u prodaji u drugoj polovini 2015. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mercedes već testira produkcijski kupe-krosover

Izvor: B92, 25.Apr.2014

Mercedes Concept Coupe SUV izazvao je veliko interesovanje na auto-salonu u Pekingu. U međuvremenu, pojavile su se i prve fotografije prototipa serijske verzije, koje pokazuju da nemački proizvođač već uveliko radi na produkcijskom modelu...Umesto zvanične potvrde Mercedesa, dokaz o planovima za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.