Mercedes protiv Tesle

Izvor: Autoportal.rs, 31.Okt.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes protiv Tesle

Za trku na 400 metara najradije se odlučuju superautomobili koji u međusobnom okršaju žele da dokažu ko je brži. Ovoga puta imamo dva modela kojima brzina nije glavna osobina ali koji se se odlično snašli u "drag" trci.

U levoj traci imamo Mercedesov SUV "G" klase, u pitanju je model G63, koji nosi i dobro poznatu oznaku AMG i dvostruki V8 turbo motor zapremine 5.5 litara koji isporučuje ukupno 536 konjskih snaga. Možda ovo nije model kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << bi Mercedes želeo da se predstavi na ovakvoj trci ali obzirom na protivnika, izbor je sasvim fer.

U desnoj traci se nalazi automobil čiji proizvođač ima daleko manju tradiciju od čuvenih Nemaca, ali je nama drag jer nosi prezime našeg slavnog naučnika i pronalazača. Naravno radi se o "Tesla" modelu S P85 koji pod haubom kombinuje električni motor sa 85kWh i benzinski agregat sa snagom od 470 konja.

Nećemo vam reći ko je u trci pobedio ali nagovestićemo da je bilo neizvesno na kraju i da je nečujni rad Tesla motora u potpunosti nadomestio glasni urlik Mercedesovog agregata.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.