Mercedes S63 AMG 4Matic

Izvor: Autoportal.rs, 20.Avg.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes S63 AMG 4Matic

Čini se da saradnja Mercedesa i AMG tjuninga nikada ne može da omane a takav je slučaj i sa ovim sjajnim crnim primerkom najbržeg modela iz S klase.

Iako po svojim pozamašnim gabaritima, a tu se pre svega misli na dužinu ove limuzine od preko 5 metara ali i na ukupnu težinu od čak 2 200 kg, to nikako ne nagoveštava ovo je najbrža limuzina iz Mercedesove S klase.

Model S63 predstavlja odličnu kombinaciju luksuza kakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << se može naći samo u hotelskim apartmanima i performansi koje priliče jednom egzotičnom sportskom automobilu. Za ovaj drugi deo sklopa zaslužan je AMG tjuning.

Sa V8 motorom zapremine 5.5 litara Mercedes S63 AMG 4Matic može da iz tačke mirovanja do 100 km/h stigne za svega 3.9 sekundi. U tome mu pomažu vuča na svim točkovima, 577 konjskih snaga i sedmostepeni automatski menjač.

Unutar ove luksuzne limuzine ima dovoljno mesta za svih pet putnika (2+3) a prtljažnik zapremine 450 litara je više nego dovoljan za poveći prtljag. A sada druga strana medalje. Potrošnja ovog Mercedesa u gradskoj vožnji je 15 litara na 100 kilometara dok na otvorenom putu troši 10 litara na 100 kilometara. Tu je naravno i cena koja iznosi oko 115 000 evra.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.