Mercedes: Nema favorizovanja Rozberga

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2016, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes: Nema favorizovanja Rozberga

Ekipa Mercedesa uputila je otvoreno pismo svojim navijačima kao odgovor na optužbe na društvenim mrežama o favorizovanju Nika Rozberga u odnosu na Luisa Hamiltona.

Rozberg je imao savršen početak sezone, pošto je trijumfovao na prve četiri trke ovogodišnjeg šampionata i sada ima 43 boda prednosti u odnosu na branioca titule, koji je imao velike probleme, posebno na trkama u Kini i Rusiji.

Hamilton je tokom kvalifikacija u Šangaju i Sočiju imao identične probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa motorom, a pored toga, na Velikoj nagradi Rusije je morao da odustane od napada na Rozberga zbog problema sa pritiskom vode.

Šef Mercedesa Toto Volf je u nedelju posle trke rekao da svi oni koji veruju u teorije zavere i optužuju njegov tim da favorizuje Rozberga ludaci. Samo tri dana kasnije, nemački tim je objavio dugačko pismo na svom sajtu u kojem se navodi do tančina koliki napor svi u Mercedesu ulažu da bi tim mogao da bude u samom vrhu Formule 1.

U pismu se naglašava neverovatan napor koji je bio potreban da bi Hamiltonov motor bio spreman za nedeljnu trku i stres tokom trkačkog dana kada je Britanac kompletirao poslednjih 16 krugova uz velike probleme.

“Za sve oni gledaju kod kuće, Gran pri vikend počinje u četvrtak ujutro i završava se u nedelju uveče. Loš rezultat može da boli nekoliko sati po završetku trke, ali se onda život nastavlja. Za više od hiljadu ljudi u Brekliju i Briksvortu, međutim, takav je naš život. Svi oni se znoje, muče, smeu, plaču, viču, vrište, slave i pate zajedno. I, kako jedan od nas često kaže, svi oni pobeđuju i gube zajedno. U svojim redovima imamo najbolje momke i devojke na svetu, koji rade sjajan posao iz nedelje u nedelju, i to rade za tim. Ne za jednog i za drugog vozača, već za svakoga od njih. Ovde ne postoji ‘A’ ili ‘B’ tim, svaki član tima je zaslužio svoje pravo da bude među elitom svog zanata, a mnogo su žrtvovali da bi bilo tako”, stoji u pismu.

I dok se tim  zahvaljuje svima onima koji su i dalje uz njega, u pismu se navodi da se nadaju da će ubediti one koji poslednjih nedelja kritikuju da promene svoje mišljenje.

“Svima onima koji su uz nas, zahvaljujemo vam. Ostalima – ‘hejterima’, pesimistima, konspiratorima – ako možemo da ubedimo polovinu vas u ono za šta se borimo, smatraćemo to dobijenom bitkom”, dodaje se u pismu.

Hamilton je takođe istakao da razume frustraciju svojih navijača.

“Moji navijači naglašavaju da osećaju kakav god bol da ja osećam. Povređeni su, a kod takvih emocija, prirodno u bilo kom sportu ili situaciji, jested a budete negativni. Samo želim sve njih da uverim da svi u timu rade vredno koliko mogu i rade fantastičan posao, nije to njihova krivica”, istakao je Hamilton.

Od početka sezone, aktuelni šampion je najbolji rezultat ostvario u Melburnu i Sočiju, kada je zauzeo drugo mesto. Britanac je u Bahreinu bio treći, dok je u Kini zauzeo sedmo mesto posle starta sa poslednjeg mesta.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja 15. maja Velikom nagradom Španije na stazi “Katalunja”.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vesti iz Formule 1

Izvor: AutoBlog, 05.Maj.2016, 01:39

Mercedes negira favorizovanje Rozberga Ekipa Mercedesa uputila je otvoreno pismo svojim navijačima kao odgovor na optužbe na društvenim mrežama o favorizovanju Nika Rozberga u odnosu na Luisa Hamiltona. Rozberg je imao savršen početak sezone, pošto je trijumfovao na prve četiri trke ovogodišnjeg šampionata...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.