Mercedes C450 AMG, test ubrzanja

Izvor: Autoportal.rs, 27.Feb.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes "C450 AMG", test ubrzanja

Dugi niz godina model "C63 AMG" bio je apsolutni šampion u kategoriji cepanja guma u uzbranju od 0 do 100. Ali nove želje Mercedesa jesu da svoju "AMG" diviziju pretvori u pravu mašineriju za pravljenje novca.

Želja Nemaca da gotovo svaki od svojih modela "propuste kroz šake" svog zvaničnog tjunera "AMG" svakako nije lako ostvariva. Ali krenulo se u dobrom pravcu što pokazuje i model "C450" AMG Sport. Ovo zapravo nije pravi AMG , već više izgleda kao rival Audija >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << "S4".

Ovaj Mercedes pod haubom ima novi trolitarski V6 agregat, prvi takve vrste koji je ova nemačka kompanija ikada napravila. Snaga koju daje je neverovatna i iznosi 367 konjskih snaga i maksimalni obrtni momenat od 420Nm.

Uz "4Matic" sistem pogona na svim točkovima, koji dolazi kao deo standardne opreme, model "C450" AMG ubrzava od 0 do 100 na sat za svega 4.9 sekundi kada se radi o limuzina verziji, odnosno ravno 5 sekundi kada je na testu karavan poput ovog na snimku.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.