Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski ministar pokazao Mercedes koji je 2015. godine plaćen 600.000 evra

SKOPLJE - Makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski održao je danas konferenciju za novinare da bi javnosti prikazao luskuzni Mercedes S 600 koji je kupljen u vrijeme dok je premijer bio lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski, a koji je služio za prevoz VIP osoba.

Spasovski je rekao da je Mercedes držan "skriven u garaži vlade, daleko od javnosti", dodajući da je vozilo pronađeno u lošem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << stanju, prljav i izgreban.

Kako je naveo, Mercedes je vožen do skoro, a prešao je 57.000 kilometara.

Agencija MIA podseća da je kupovinu vozila kritikovao SDSM, dok je bio u opoziciji, tvrdeći da je to nepotreban trošak vlade, predvođene VMRO DPMNE.

"Ovaj Mercedes koji vrijedi 600.000 evra kupila je ministarka unutrašnjih poslova Jankuloska, a držan je u vladinoj garaži, daleko od očiju javnosti. Bilo je poziva građana, od kojih mnogi ne mogu da priušte kupovinu prosječnog vozila, koji su samo htjeli da vide ovaj automobil. Boli nas što policajci nemaju uniforme, vozila za obavljanje dužnosti, a Ministarstvo kupuje ovako luksuzno vozilo za tadašnjeg premijera Nikolu Gruevskog", rekao je Spasovski.

Spasovski je naveo da "mercedes" neće biti prodat i da će se i dalje koristiti za VIP delegacije.

Za ovaj "mercedes" se saznalo kada je SDSM 2015. godine objavio prisluškivane razgovore Gruevskog i ministarke Gordane Jankuloske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VMRO-DPMNE: Nek SDSM proda "mercedes"

Izvor: Blic, 10.Jun.2017

Makedonska opoziciona VMRO-DPMNE optužila je danas ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog da prikazivanje "mercedesa S klase 600" koji je kupljen u vreme dok je premijer bio lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski za prevoz VIP osoba, predstavlja marketinški trik SDSM kako bi se prikrio nedostatak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.