PRVI PROTOTIP: “Uhvaćen” Maserati Levante

Izvor: TopSpeed.rs, 30.Avg.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI PROTOTIP: “Uhvaćen” Maserati Levante

Maserati je otpočeo seriju testova sa novim modelom Levante, koji će ujedno biti i prvi SUV u ponudi ovog proizvođača

Foto: Automedia

Italijanski Maserati polako obnavlja svoju gamu automobila, a nakon modela Ghibli, već 2015. godine trebao bi da se pojavi i prvi SUV pod nazivom Levante, koji je ovih dana po prvi put primećen >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << prilikom testiranja, doduše, još uvek „kamufliran“ u karoseriju pomenutog Ghibli-ja.

Foto: Automedia

Nastao na osnovu koncepta Kubang, koji je predstavljen još 2011. godine na Salonu automobila u Frankfurtu, Levante bi trebalo značajno da poveća prodaju kada je u pitanju ova marka, na preko 50.000 primeraka godišnje dok bi kao osnovu koristio modifikovanu platformu od Jeep Grand Cherokee.

Foto: Automedia

Kao što se sa fotografija može videti, za potrebe prvih prototipova, karoserija modela Ghibli je nešto modifikovana, nalazi se platformi sa većim klirensom, a tu su i „naduvani“ blatobrani koji nagoveštavaju i nešto širi trag točkova.

Foto: Automedia

Kada je reč o pogonskim jedinicama, one su manja nepoznanica, budući da je Fiat već najavio da će se u Levanteu nalaziti kako benzinski V6 twin-turbo motori sa 250 i 420 KS, V8 twin-turbo od 560 „konja“ za najsnažniju verziju, tako i V6 turbodizel jedinice od 250, 275 i čak 350 konjskih snaga. Standardno će se isporučivati 4×4 pogon, kao i automatska transmisija.

Izvor: Auto Express/TopSpeed

Nastavak na TopSpeed.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.