Maserati po prvi put imao veći profit od Ferarija

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maserati po prvi put imao veći profit od Ferarija

Nakon što smo saznali da će 10 posto akcija Ferarija biti ponuđeno na prodaju, danas stiže vest o prvim slabijim rezultatima Ferarija nakon odlaska dugogodišnjeg šefa Luke di Montecemola. Naime, Maserati je po prvi put u istoriji zabeležio veći kvartalni profit od "propinjućeg konja".

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Maseratijev profit u trećem kvartalu ove godine je iznosio 90 miliona evra u

Prodjaete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

odnosu na 43 miliona od prošle godine, saopštila je grupacija Fijat-Krajsler automobili.

Sa druge strane, operativni profit Ferarija od jula do septembra je iznosio 89 miliona evra u odnosu na 88 miliona iz istog perioda prošle godine.

Fijat grupacija je saopštila da je ovaj rezultat došao kao posledica 15 miliona evra koji su izdvojeni za odštetu plaćenu Montecemolu. Paket odštete koju će Montecemolo primiti podrazumeva: 13.25 miliona evra do 31. januara uz dogovor da ne ulazi u suparničku automobilsku kuću, dok će mu u sledećih 20 godina biti uplaćeno dodatnih 13.71 miliona evra.

Kada se pogleda ukupna zarada u prva tri kvartala 2014, Ferari je uspešniji sa zaradom od 274 miliona u odnosu na 210 miliona, koliko je zabeležio Maserati.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.