Vidiću poraz od Junajteda, Inter poklekao nakon penala, Toti presudio Realu

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidiću poraz od Junajteda, Inter poklekao nakon penala, Toti presudio Realu

Fudbaleri Mančester junajteda bili su bolji od Intera na penale 5:3 u drugom kolu grupe A Međunarodnog kupa šampiona, a milanski tim nije primio gol iz igre jer je Nemanja Vidić, bivši kapiten "đavola", odlično komandovao odbranom. Roma je izvojevala veliku pobedu protiv Real Madrida golom Frančeska Totija i tako popravila sliku o italijanskom fudbalu na turniru u Americi.

Nemanja Vidić se, nakon odlaska, prvi put susreo sa bivšim kolegama iz Mančester junajteda i pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je i dalje veliki vođa u odbrani i stub koji će sada biti temelj Intera. Znali su to "đavoli", pa su od samog starta utakmice pokušavali da probiju bedem milanske ekipe, ali im to nije išlo od ruke.

Nekoliko prilika koje je imao tim iz Mančestera Vejn Runi, Huan Mata i Dani Velbek nisu uspeli da pretvore u gol, ali im se promašaji nisu vratili, jer je Inter počeo da igra tek u drugom poluvremenu, i tada bez mnogo duha i želje da se savlada četa Luja van Gala.

Vidić je u 73. minutu napustio igru, a zamenio ga je Andreoli, dok je Zdravko Kuzmanović pružio dobru partiju i igrao od starta. On je u 54. minutu imao ozbilnu priliku da pošalje loptu iza leđa De Hee sa ivice kaznenog prostora, ali iz prve nije bio precizan.

Mreže se mirovale, pa je dvoboj morao da se reši sa bele tačke, a prvi precizan bio je Jang za engleski tim, a istom merom uzvratio je Fredi Guarin, samo što je on pogodio levu, suprotnu stranu za 1:1. Ćićarito je ponovo doveo Junajted u vođstvo, a Mvila vratio Inter u igru (2:2). Za ekipu iz Mančestera su pogađali još Kleverli, Kagava i Flečer, dok je za milanski tim bio precizan još samo Taider pošto su nakon Andreolijevog promašaja Runi i saigrači mogli da počnu da slave.

Utakmicu Rome i Real Madrida obeležili su Frančesko Toti i navijači na stadionu u Sjedinjenim Američkim Državama. Kapiten "vučice" je neverovatnu akciju propuštanja lopte kroz noge i perfektnog duplog pasa rešio tako što je u 58. minutu zatresao mrežu "kraljevskog" kluba i tako doneo pobedu Italijanima.

Za Romu je nastupio i Adem Ljajić koji je zadovoljio svojim igrama i čini se da polako ulazi u pravu formu.

Sa druge strane, veliki propust u organizaciji domaćina desio se pet minuta pre kraja utakmice kada su navijači počeli da ulaze na teren i trče po travnjaku. Obezbeđenje je u čudu privodilo jednog po jednog, ali upade nije moglo da zaustavi punih pet minuta, a među fanovima na terenu našla se i zastava Palestine.

Podsetimo, u "Međunarodnom kupu šampiona", osam timova je podeljeno u dve grupe i u njima će svaka ekipa odigrati po jedan meč sa preostale tri. Pobednici grupa će se u Majamiju 5. avgusta nadmetati za trofej.

Grupu A čine Mančester junajted, Real Madrid, Inter i Roma, a u grupi B su Liverpul, Mančester siti, Olimpijakos, Milan.

Mančester junajted - Inter 0:0 nakon penala 5:3

Mančester junajted: Lindegard, Smoling, Džons, Evans, Flečer, Erera, Valensija, Mata, Jang, Runi, Velbek.

Inter: Handanović, Ranokija, Vidić, Žuan, Dambrozio, Kuzmanović, Dodo, Džonatan, Krhin, Bota, Ikardi.

Međunarodni kup Šampiona 2014.

Petak, 25. jul

Olimpijakos - Milan 3:0 (1:0)

(Domingez 16, Dijamantakos 49, Buhalakis 78)

Subota, 26. jul

Mančester junajted - Roma 3:2(3:0)

(Runi 36, 45+1pen, Mata 39 - Pjanić 76, Toti 89pen)

Real Madrid - Inter 1:1 (1:0) nakon penala 4:3

(Bejl 10 - Ikardi 68pen)

Nedelja, 27. jul

Milan - Mančester siti 1:5 (1:4)

(Muntari 42 - Jovetić 12, 53, Sinkler 14, Navas 23, Ineanaćo 26)

Olimpijakos - Liverpul 0:1 (0:1)

(Sterling 5)

Sreda, 30. jul

Mančester junajted - Inter 0:0 nakon penala 5:3

Real Madrid - Roma 0:1 (0:0)

(Toti 58)

Četvrtak, 31. jul

Liverpul - Mančester siti (01.00)

Subota, 2. avgust

Inter - Roma (19.00)

Olimpijakos - Mančester siti (20.00)

Mančester junajted - Real Madrid (22.06)

Nedelja, 3. avgust

Milan - Liverpul (02.30)

Utorak, 5. avgust

Finale (02.00)

Tabela:

Grupa A:

Mančester junajted 5 bodova, Roma 3, Inter 3, Real Madrid 1.

Grupa B:

Liverpul 3, Mančester siti 3, Olimpijakos 3, Milan 0.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toti opet rastužio navijače Reala, Mančester pobedio Inter posle penala (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2014

Ovog jula zavidimo Amerikancima zato što uživo mogu da gledaju mečeve svetskih fudbalskih giganata, i da uživaju u potezima majstora kakav je Frančesko Toti. U utakmicama Internacionalnog kupa šampiona Mančester junajted je savladao Inter, ali tek posle izvođenja penala, a Roma je dobila Real...

Nastavak na MozzartSport.com...

Vidić odoleo svojima " do penala

Izvor: B92, 30.Jul.2014

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su ekipu Intera iz Milana, u okviru grupe A Internacionalnog Kupa šampiona, tek posle penala - 5:3 (0:0)...Meč u Vašingtonu bio je poseban za Nemanju Vidića, koji je posle osam i po godina provedenih na Old Trafordu prvi put zaigrao protiv svojih 'Crvenih...

Nastavak na B92...

Đavoli, kako vam izgledaju igrači?

Izvor: B92, 30.Jul.2014

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su Inter posle boljeg izvođenja penala, ali se televizija tog kluba propisno obrukala...Junajted se trenutno nalazi na turneji po Sjedinjenim Državama, gde se priprema za predstojeću sezonu u Premijer ligi...Crveni đavoli učestvuju na turniru Internacionai...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.