Vejn Runi: Nisam više onaj stari

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vejn Runi: Nisam više onaj stari

Kapiten Mančester junajteda i Engleske svjestan je faze karijere u kojoj se nalazi.

Runi je minulog ljeta dobio dvije velike časti, ujedno i obaveze, postao je kapiten Engleske nakon odlaska Stivena Džerarda iz reprezentacije, kao i kapiten Junajteda nakon odlaska Nemanje Vidića u Inter. Međutim, Runijeva karijera sada traje već više od decenije, pa iskusni Englez priznaje da više nije isti tip napadača kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ranije.

"Nisam više igrač kakav sam bio. Kada sam bio mlađi, mnogo sam trčao, radio sve na terenu, i kasnije nisam imao snage da stvorim sebi gol šanse. Moj stil se promijenio, sada sam iskusniji i lukaviji, ne zalijećem se svaki put u kazneni prostor, znam kako i kada to treba da radim", kaže on i nastavlja:

"Sada igram više iza napadača jer mogu i tu kao i u napadu. Zavisi od naše taktike u svakom meču. Ne vjerujem da je više moguće reći koja je moja najbolja pozicija. Mogu da igram u vezi, mogu da igram spolja, a mogu i u napadu, sve zavisi od menadžera."

Kapiten Junajteda je bio jedan od najaktivnijih na terenu u meču sa Lesterom (3:5). Trčao je, borio se, nekoliko puta bjesnio na mlade defanzivce nakon primljenih golova, ali poraz je bi neminovan. Junajted je kao i prošle i ovu sezonu loše počeo, a nekadašnji defanzivac "crvenih đavola" smatra da se tek nakon dva prelazna roka trofejni klub može uključiti u borbu za vrh. Mančester junajted trenutno nema kvalitet da parira najboljim engleskim klubovima, a prije nego što to bude u stanju, moraće da potroši najmanje još 100 miliona funti, smatra Geri Nevil.

"Junajted je ovog ljeta potrošio 150 miliona funti na transfere, ali u naredna dva prelazna roka bi trebalo da potroši još oko 100 miliona da bi uopšte počeo da razmišlja o osvajanju titule", dodao je on. Nevil ističe da timu koji je u prvih pet kola Premijer lige ostvario pobjedu te po dva remija i poraza treba mnogo jača defanziva.

"Potrebna su pojačanja na poziciji centralnog beka, koja je ključna u timu. Ovog ljeta nije bilo u ponudi prvoklasnih štopera i Junajted će morati da ga potraži u naredna dva prelazna roka, kao i igrača na sredini terena", rekao je Nevil za tim koji je proteklih dana bio meta sprdnje na internetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.