Van Gal skače po živcima navijača: Nije odbrana loša, već nam je Lester pokazao kako se igra

Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Gal skače po živcima navijača: Nije odbrana loša, već nam je Lester pokazao kako se igra

Holanđanin otkrio i da nije zadovoljan igrama koje Vejn Runi pruža u napadu...

Verovali su navijači Mančester junajteda da bi dolazak Luja van Gala mogao da popravi sliku koju je pokvario Dejvid Mojes posle sezone za zaborav. Gledajući dosadašnje rezultate, Junajted je daleko od zacrtanog cilja, a posle teškog poraza od Lestera, jasno je da mnogo šta ne štimuje u igri Đavola. Prvenstveno, odbrana! Koju Van Gal i dalje branim svim silama. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

"Ne mogu da kažem da je odbrana igrala loše. Lester nam je pokazao kako se igra timski, mi to nismo bili u drugom poluvremenu, a odbrana nije samo kriva za to. Kada se igra odbrana, ceo tim je odgovoran, ne samo jedan igrač", rekao je Van Gal posle utakmice, a zatim nastavio:

"Kada je fudbal u pitanju, ovakve stvari se često dešavaju. Imao sam priliku da budem trener Barselone i prve godine mi se desilo da sam imao vođstvo od 3:0 na 15 minuta do kraja, a onda smo izgubili meč sa 4:3. Hoću da kažem, takve stvari su moguće, ali to nije dobro po nas jer smo imali tri boda u džepu, a ostali smo bez istih. Ne zbog Lestera, mi smo im dali te bodove i to mi se ne sviđa".

Holandski stručnjak je ocenio da je publika imala priliku da vidi pravi spektakl, kao i da je njegov tim odlično počeo utakmicu, ali...

"Imamo previše igrača koji hoće da postignu gol, a Lester se već pokazao protiv Arsenala i Stouka da može da se vrati u život. To su učinili i ovog puta i napravili su dobar posao".

Radamel Falkao je odigrao svoj prvi meč od starta, a Van Gal je otkrio i razlog ovakve odluke, koji se navijačima verovatno neće svideti.

"Vejn Runi može da igra na nekoliko pozicija na terenu. On je multifunkcionalan igrač i probao sam ga na mestu napadača u prethodnim mečevima. Međutim, nije uradio ništa spektakularno, a imam Falkaa koji je klasičan napadač i smatram da može da odigra mnogo bolje na tom mestu", zaključio je bivši selektor Lala.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Van Gal: Da li je moguće da smo izgubili ovo?

Izvor: Sportal.rs, 21.Sep.2014

Daleko je Mančester junajted od šampionskih ambicija i ove sezone. U petom kolu Premijer lige poražen je Junajted od Lestera sa 5:3. Vratile su se "lisice" i kada su gubile sa 3:1 i potvrdile da "đavoli“ imaju jednu od najlošijih odbrana u šampionatu, bar trenutno...- Kako je moguće izgubiti...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.