Umreti za trenera i saigača - to je Atletikov DNK!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umreti za trenera i saigača - to je Atletikov DNK!

"Čak i kada izgledate loše jednu ili dve utakmice ponovo igrate, na kraju poginete za njega jer osećate da ste mu dužni", rekao je Saul Nigez

Dijego Simeone je simbol stabilnosti i snage Atletiko Madrida. To se najbolje ogleda kroz današnje izjave supertalentovanog Saula Nigeza, koji je odbacio mogućnost prelaska u neki drugi klub, pa i slavni Mančester junajted dok je legendarni Argentinac na klupi Jorgandžija.

"Dokle god Simeone >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostane ovde, ja ću biti tu", rekao je Saul za Marku.

Mladi fudbaler je proizvod omladinskog pogona, debitovao je još 2012. godine, a sada je jedan od najvažnijih igrača madridskog velikana.

"Kad vam trener toliko veruje i pruža vam takvo poverenje, to je ključ svega. Čak i kada izgledate loše jednu ili dve utakmice ponovo igrate, na kraju poginete za njega jer osećate da ste mu dužni. On me je učinio ovakvim kakav sam. Trebalo mi je dosta vremena da steknem njegovo poverenje, ali sad kad ga imam, nastaviću da radim za njega i dajem sve od sebe", reako je Saul

Prošle sezone supertalentovani vezista je odigrao 45 mečeva u svim takmičenjima za Atletiko, a u maju je nagrađen novi petogodišnjim ugovorom, sa izlaznom klauzulom od 80.000.000 evra. Glavna uloga u ekipi je nešto što mu posebno godi.

"Radim na tome. Poznajem vrednost i filozofiju ovog kluba. Idemo utakmicu po utakmicu, ali nemam ograničenje. Uvek ću pružiti najbolje od sebe i videću koliko mogu da postignem".

Od Simeoneovog dolaska u klub osvojeni su trofeji u španskom prvenstvu, Kupu kralja i Ligi Evrope, a dva puta se ekipa našla u finalu Lige šampiona.

"To je nešto što igrači spoznaju kada potpisuju za Atletiko. Kada dođete ovde onda znate da će svaki saigrač dati život za vas, a to je nešto što na ličnom planu vredi izuzetno mnogo. To je ključ puta ka vrhu. Umreti za igrača - to je Atletikov DNK", rekao je Saul.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.