Tri godine posle obećanja Fergusonu, vreme je za Humelsa u Mančester Junajtedu!

Izvor: MozzartSport.com, 31.Mar.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine posle obećanja Fergusonu, vreme je za Humelsa u Mančester Junajtedu!

Vreme je i da se Van Galu ispuni želja stara šest godina kada mu je štoper umakao ispred nosa

Sada već višegodišnja saga oko prelaska Matsa Humelsa iz Borusije Dortmund u Mančester Junajted dobiće sasvim sigurno svoj nastavak i narednog leta. Možda i konačan epilog!

Već dugo vremena je Nemac velika želja Crvenih đavola, ali je Borusija odolevala svim napadima sa Old Traforda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i uspevala je da zadrži komandanta odbrane. Engleski klub i dalje ne odustaje, a ostrvski i nemački mediji otkrivaju da je Humels pre tri godine dao obećanje Aleksu Fergusonu da će ako jednoga dana bude napuštao Dortmund, Mančester Junajted biti njegov prvi izbor.

Ferguson je u proleće 2012. godine otputovao na finale Kupa Nemačke kako bi realizovao transfere tri Borusijine tadašnje zvezde: Humelsa, Levandovskog i Kagave. Na kraju je uspeo samo da dobije Japanca. Ali, dobio je i Humelsovo obećanje.

Posle slave sezone dortmundskih Milionera, sve je izvesnije da će Humels napustiti Vestafeln, a obećanje koje je dao Fergusonu daje prednost Crvenim đavolima u odnosu na Barselonu, Juventus i ostale konkurente koji takođe žele nemačkog štopera.

Na početku je Humels bio Fergsuonova želja, ali ništa manje nije poželjan ni kod Luja van Gala. Štaviše, Holanđanin je potpuno opčinjen nemačkim defanzivcem i želi ga po svaku cenu. A, ta cena bi trebalo da iznosi 45.000.000 evra koliko su Crveni đavoli spremni da plate Milionerima.

Možda je sada i jasno zašto Van Gal u prethodna dva prelazna roka nije doveo neko veliko pojačanje na štoperskim pozicijama, iako mu je takav igrač bio potreban i iako je imao novac za trošenje. Inače, Humels je prošao omladinsku školu Bajerna, a u Dortmund je došao 2008. godine na pozajmicu i otkupljen je od Bavaraca u februaru 2009. godine. Samo tri meseca kasnije, u Bajern je došao Van Gal i navodno je tada kritikovao čelnike Bajerna jer su dozvolili da izgube Humelsa koji je u Dortmundu postao zaštitini znak ekipe i jedan od najboljih štopera Evrope.

U Dortmundu ne žele da ostanu bez stuba odbrane, ali jasno im je da neće moći da zadrže igrača na silu ako on bude želeo da ode i ako stigne ponuda iz Mančestera o kojoj se spekuliše. Nedavno je Humels čelnicima kluba otkrio planove da rzamišlja o odlasku iz kluba i to bi mogla bude naznaka konačnog epiloga.

Izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Joakim Vacke demantovao je danas da je nemački klub dobio ponude za defanzivca.

„Mats ima ugovor do juna 2017. godine i za sada nismo dobili nijednu ponudu za njega. Razgovarao je pre dve nedelje sa sportskim direktorom Mihaelom Corkom, obavestio nas je da razmišlja o budućnosti i nema ništa lošeg u tome“,
rekao je Vacke za Bild.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nemci: Humels obećan Junajtedu

Izvor: B92, 31.Mar.2015

Štoper Borusije Dortmund Mats Humels navodno je "obećan" Mančester Junajtedu, prenose nemački mediji...Već mesecima se spekuliše da bi reprezentativni nemački štoper mogao da se preseli na Old Traford sledećeg leta...Humels je navodno još pre tri godine obećao Aleksu Fergusonu da će preći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.