Težak udarac za Mančester junajted!

Izvor: Mondo, 25.Okt.2016, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak udarac za Mančester junajted!

30 miliona funti plaćeni štoper, najkonkretniji defanzivac ove sezone, moraće na dugu pauzu.

I dobra i loša vest za navijače Žozea Murinja.

Dobra, jer Erik Baji nije povredio ukrštene ligamente kolena, koji uglavnom znače šest meseci van fudbala, a nekad i duže.

Loša, jer ovaj stameni defanzivac, plaćen 30 miliona funti letos Viljarealu, neće moći da igra naredna dva meseca zbog povrede zadobijene tokom meča sa Čelsijem u kojem je Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << junajted poražen rezultatom 4:0.

Baji je izašao sa terena na "Stamford bridžu" u 52. minutu i odmah posle utakmice Murinjo je rekao da koleno asa iz Obale Slonovače ne izgleda dobro. Potvrda je stigla dva dana kasnije, kada je magnetna rezonanca pokazala povredu lateralnog ligamenta kolena, a menadžeru je saopšteno da će to značiti osam nedelja oporavka.

Najmanje 14 utakmica bez Bajia

U naredna dva meseca, Junajted će igrati redom protiv: Mančester sitija, Barnlija, Fenerbahčea, Svonsija, Arsenala, Fajnorda, Vest Hema, Evertona, Zorje, Totenhema, Kristal Palasa, Vest Bromvič Albiona, Sanderlenda i Midlsbroa.

Moguće je da će igrač sa najviše presečenih lopti u Premijer ligi ove sezone, čak 30, biti odsutan i duže od dva meseca, ali je već sada jasno da ga "đavoli" neće imati na raspolaganju za neke od najvažnijih utakmica ove sezone.

Upravo u naredna dva meseca, Junajted bi mogao da ispadne iz trke za trofeje u sva četiri takmičenja u koja učestvuje, ali ukoliko Murinjo u Krisu Smolingu i Daliju Blindu pronađe adekvatnu zamenu u centru odbrane, Baji bi krajem godine ili početkom naredne mogao da se priključi ekipi i doprinese ostvarenju ciljeva a oni su uvek najviši kada je Junajted u pitanju.

U ovom trenutku, kako zbog forme i povreda ključnih igrača, tako i zbog rezutlata i atmosfere u klubu, ne deluje da je Junajted kandidat za najviše domete u sezoni 2016/17, ali još je rano da oni budu otpisani u tom smislu.

Baji je odigrao svaki minut u Premijer ligi ove sezone, do povrede imao je već 13 nastupa za klub u koji je došao iz Viljareala u kom je prošle sezone odigrao 35 utakmica i čak 20 propustio zbog povreda i suspenzija.

Visok je 187 centimetara, ima 22 godine i 14 nastupa za seniorsku reprezentaciju Obale Slonovače.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.