Stara ljubav zaborava nema: Bivši igrači i Runi odveli Junajted do trijumfa

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara ljubav zaborava nema: Bivši igrači i Runi odveli Junajted do trijumfa

U prvom meču 27. kola Premijer lige Kristal Palas je savladao Vest Hem na gostovanju sa 3:1 (1:0), dok u ostalim utakmicama strelci nisu bili previše raspoloženi. Mančester junajted je sa 2:0 srušio Sanderlend, a četiri duela su završena rezultatom 1:0.

Ustalio je Luj van Gal formaciju sa četvoricom u odbranu, odustao je od omiljene formacije 3-5-2 koju nije mogao da prilagodi timu sa Old traforda, kao i od eksperimentisanja sa Runijem na mestu zadnjeg veznog. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Crne mačke nisu prešle put "đavolima" na "Teatru snova", a upravo je kapiten Junajteda uz pomoć bivšeg saigrača bio zadužen za slavlje. U 66. minutu je Radamel Falkao iznudio penal u duelu sa nekadašnjim štoperima Mančestera Džonom O'Šejom i Vesom Braunom, koji je uz to zaradio i crveni karton.

Runi je bio siguran izvođač najstrože kazne pogodivši donji levi ugao sa bele tačke, a inicijativa od čak 28 udaraca ka golu Sanderlenda krunisana je šest minuta pre kraja. Adnan Januzaj je šutirao sa desnog boka, golman Pantilimon je kratko odbio loptu, pravo do Runija koji je glavom sa ivice peterca pogodio mrežu za konačnih 2:0.

Na meču Vest Hem - Kristal Palas gosti su poveli pred kraj prvog poluvremena preko Mareja, drugi gol postigao je Dan, a za oba gola zasluge ima Pančon kao asistent iz kornera. I treći gol postignut je iz prekida, a tada je ponovo Pančon uposlio Mareja posle slobodnog udarca.

Marej je meč završio već u 69. minutu zbog drugog žutog kartona koji je dobio zbog neopreznog starta, a Vest Hem je za kraj samo ublažio poraz lepim udarcem Valensije. "Čekićarima" je ovaj meč čak šesti u nizu bez pobede, dok je Kristal Palas trijumfovao posle poraza od Liverpula i Arsenala sa 2:1.

Premijer liga, 27. kolo:

Subota:

Vest Hem - Kristal Palas 1:3 (0:1)

(Valensija 76 - Marej 41, 63, Dan 51)

Barnli - Svonsi 0:1 (0:1)

(Triper 64 a.g.)

Mančester junajted - Sanderlend 2:0 (0:0)

(Runi 66pen, 84)

Njukasl - Aston Vila 1:0 (1:0)

(Sise 37)

Stouk - Hal 1:0 (0:0)

(Krauč 71)

VBA - Sautempton 1:0 (1:0)

(Berahino 2)

Nedelja:

13.00 Liverpul - Mančester siti

15.05 Arsenal - Everton

Subota, 7. mart:

16.00 KPR - Totenhem

Sreda,  29. april:

20.45 Lester - Čelsi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.