Španska armada okupira Englesku – ovog leta 233 miliona evra otišlo na Pirineje!

Izvor: MozzartSport.com, 26.Avg.2014, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska armada okupira Englesku – ovog leta 233 miliona evra otišlo na Pirineje!

Luj van Gal je razbio kasu na Old Trafordu i Anhela Di Mariju učinio najskupljim igračem u istoriji Premijer lige, pošto je Mančester junajted za 26-godišnjeg Argentinca Realu platio astronomskih 59,7 miliona funti, odnosno 75 miliona evra. Gigant sa Teatra snova tako je nevernim Tomama pokazao da je daleko od kluba koji tone u ponor, ali je još jednom ogolio surovu istinu – Premijer ligi nedostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << majstori bubamare. A takvih je ponajviše u Primeri.

Naime, trojica od petorice najskupljih igrača u istoriji britanskog fudbala dolaze baš iz Španije. Pored Di Marije tu su i Mesut Ozil i Serhio Aguero, dok su se između njih ugurali samo Fernando Tores i Huan Mata, a i oni su se proslavili na Pirinejskom poluostrvu da bi kasnije u dresu Liverpula, pa Čelsija zaludeli Ostrvo i izborili mesto na listi najvrednijih.

A koliko su Englezi očarani umećem asova Primere najbolje pokazuju zbivanja iz ovog prelaznog roka. Naime, samo na petoricu fudbalera iz klubova Primere premijerligaši su u protekla dva meseca potrošili čak 185,7 miliona funti, odnosno neverovatnih 233 miliona evra!

Pored Di Marije, Mančester junajted je za 29 miliona funti kupio Andera Ereru, Čelsi za 30 miliona Seska Fabregasa, a za dva miliona više Dijega Kostu, dok je Arsenal za Aleksisa Sančeza Barseloni platio 35 miliona britanskih novčanica.

I to je samo pet najskupljih, a nemojmo zaboraviti dolazak Filipea Luiza iz Atletika u Čelsi za još 15,8 miliona funti, da se Liverpul isprsio za Havijera Mankilja i Alberta Morena, da španski mediji pišu da je Totenhem dao još 10 miliona evra na Seviljinog Federika Facija, da je među Građane iz Malage stigao Vili Kabaljero, da je Bojan Krkić potpisao za Stouk, da je iz Valensije u Aston Vilu stigao Ali Sisoko...

TOP 5 najskupljih transfera u istoriji Premijer lige:

Anhel Di Marija (Real Madrid – Mančester junajted) 59,7 miliona funti;

Fernando Tores (Liverpul – Čelsi) 50 miliona;

Mesut Ozil (Real Madrid – Arsenal) 42,4 miliona;

Serhio Aguero (Atletiko Madrid – Mančester Siti) 38 miliona;

Huan Mata  (Čelsi – Mančester Siti) 37,1 milion evra;

Napomena: Ime igrača, klub iz kojeg je otišao, klub u koji je došao, cena u milionima funti.

TOP 5 najskupljih transfera iz Primere u Premijer ligu ovog leta:

Anhel Di Marija (Real Madrid – Mančester junajted) 59,7 miliona funti;

Aleksis Sančez (Barselona – Arsenal) 35 miliona;

Dijego Kosta (Atletiko Madrid – Čelsi) 32, miliona;

Sesk Fabregas (Barselona – Čelsi) 30 miliona;

Ander Erera (Atletik Bilbao – Mančester junajted) 29 miliona:

Napomena: Ime igrača, klub iz kojeg je otišao, klub u koji je došao, cena u milionima funti.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nova bruka Mančestera, poraz u kupu od trećeligaša 4:0!

Izvor: Press, 27.Avg.2014, 00:53

Igrajući u gostima u kombinovanom sastavu slavni klub je poražen ubedljivo sa 4:0, što je novi udarac za ekipu menadžera Luja van Gala...Uprkos optimistričkim najavama, Mančester Junajted je loše otvorio sezonu u Premijer ligi. U prvom kolu kod kuće je pretrpeo šokantan poraz od Svonsija (2:1),...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.