Runi prikupio više od milion funti u dobrotvorne svrhe

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2017, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Runi prikupio više od milion funti u dobrotvorne svrhe

Kapiten fudbalera Mančester junajteda Vejn Runi rekao je danas da je na prošlogodišnjoj prijateljskoj utakmici protiv Evertona prikupio milion i 200.000 funti u dobrotvorne svrhe.

Kako je naveo, to predstavlja čist profit od utakmice na stadionu "Old Traford" nakon svih operativnih troškova. On je dodao da je taj novac usmeren u njegovu fondaciju koja za cilj ima da prikupi pet miliona funti u dečije dobrotvorne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << svrhe.

"Želeo bih da se zahvalim svim navijačima koji su došli na dobrotvornu utakmicu i koji su taj dan učinili posebnim. Priložili su mnogo novca za decu koja su nezavidnoj situaciji i kojima će ove pare promeniti živote", rekao je Runi.

Runiju fali još samo jedan gol da postavi novi rekord Mančester junajteda po broju postignutih golova. On i legendarni Bobi Čarlton postigli su po 249 golova.

On je 2004. godine došao u Junajted iz Evertona i od tada je odigrao 545 utakmica za "Crvene Đavole".

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Runi prikupio 1,2 miliona funti u dobrotvorne svrhe

Izvor: RTS, 21.Jan.2017

Kapiten fudbalera Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da je na prošlogodišnjoj prijateljskoj utakmici protiv Evertona prikupio milion i 200.000 funti u dobrotvorne svrhe. Kako je naveo, to predstavlja čist profit od utakmice na stadionu Old Traford nakon svih operativnih troškova. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.