NAJAVA DANA (nedelja 24. maj): Počinje Rolan Garos! Čekaju nas još istanbulski derbi, poslednje kolo Superlige i borba za opstanak u Premijer ligi

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2015, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (nedelja 24. maj): Počinje Rolan Garos! Čekaju nas još istanbulski derbi, poslednje kolo Superlige i borba za opstanak u Premijer ligi

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji događaji očekuju danas

2006: HAL – MANČESTER JUNAJTED, 16.00

(Fudbal, Engleska 1)

Hal nema mnogo opcija u sudaru sa Đavolima. Domaćinu samo trijumf ostavlja nadu da će izbeći selidbu u niži rang takmičenja. Hal je u seriji od tri poraza,što samo nagoveštava da su pred nemogućom misijom. Junajted je dobio sedam prethodnih utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Halom.

2009: NJUKASL – VEST HEM, 16.00

(Fudbal, Engleska 1)

Meč sezone za domaću ekipu. Ako ne žele da gledaju u pasulj i čekaju rezultat iz Hala Svrake moraju da pobede goste iz Londona. Njukasl je u očajnoj formi, jer je poslednjih trijumf zabeležio još 28.februara. Na poslednjih pet mečeva Partizana četiri puta je došlo od 0-2 gola.

2131: PRESTON – SVINDON, 18.30

(Fudbal, Engleska 3, baraž)

Veliko finale na Vembliju za ulazak u Čempionšip. U regularnom delu sezone Preston je kao domaćin savladao Svindon sa 3:0, dok su se crveno-beli revanširali na svom terenu – 1:0. Ova dva tima igrala su nerešeno poslednji put februara 2013.godine. Preston je primio samo jedan gol na prethodnih četiri meča.

2701: BORAC ČAČAK – PARTIZAN, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Partizan ide na izlet u Čačak. Crno-beli su prošle sedmice proslavili titulu, pa će Zoran Milinković iskoristiti priliku da šansu ukaže mlađim snagama. Borcu samo pobeda garantuje opstanak bez baraža. Na poslednja tri meča obe ekipe došlo je od 0-2 gola. Čačani su poslednji put slavili protiv Partizana 2008.godine.

2702: CRVENA ZVEZDA – MLADOST LUČANI, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Meč bez motiva na stadionu „Rajko Mitić“. Zvezda stavlja tačku na neuspešnu sezonu, Lučani su obezbedili opstanak. Na velikom broju mečeva Mladosti ove sezone došlo je GG. Zvezda nije pobedila Lučance sa dva i više razlike još od 1998.godine. Na prethodna dva meča došlo je GG.

5307: GALATASARAJ – BEŠIKTAŠ, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

Galatasaraju za šampionski pehar u Turskoj treba svih šest bodova, pretpostavljajući da će i Fener i Galata imati po dve pobede do kraja šampionata. Lavovi su vezali pet pobeda, Bešiktaš nije slavio na prethodna tri meča, a Galatasaraj je vezao četiri pobede nad Bešiktašom. Galatasaraj nije doživeo poraz na svom terenu od 22. januara, a od Bešiktaša punih pet godina.

1009: UDINEZE – SASUOLO, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Oba kluba ispunila su cilj i obezbedila opstanak u ligi. Sasuolo je vezao dve pobede, obe rezultatom 3:2, nad Milanom i Ćezenom. S druge strane Zebre su doživele dva poraza u nizu, odnosno tri na prethodna četiri meča na svom terenu. Na poslednjih šest mečeva na Friuliju bilo je GG3+, a u jedinom dosadašnjem okršaju dva tima Udineze je slavio rezultatom 1:0.

1010: MILAN – TORINO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Torino još ima teoretsku šansu da obezbedi evropu Naredne sezone, ali najmanje zavisi od Bikova, već od Intera i Sampdorije, koji imaju jedan, odnosno dva boda više. Milan je u poslednjih sedam utakmica ostvario samo jednu pobedu, s tim što ima četiri poraza u prethodnih pet mečeva. Torino kao gost nije slavio u prethodna tri kola, a na San Siru je poslednji put slavio 2000. godine.

7047: KLIVLEND – ATLANTA, 02.30

(Košarka, NBA finale konferencije, 2:0)

Klivlend je odradio veliki deo posla u finalu Istoka i bez pomoći Kajrija Irvinga, pošto je sa dva brejka došao u situaciju da vrlo brzo obezbedi mesto u završnoj borbi za pehar. Kavsi su doživeli samo jedan poraz na svom terenu u prethodnih sedam utakmica, dok Hoksi imaju tri trijumfa iz minula četiri meča. Atlanta je poslednji meč u Ohaju dobila.

7676: LAJOVIĆ D. – GONZALEZ Ma., 13.45

(Tenis, Rolan Garos)

Srpski internacionalac ima pozitivan skor na šljaci u dosadašnjem delu sezone – šest pobeda i četiri poraza. Na drugoj strani Gonzalez je dobio samo jedan meč, uz četiri poraza. Međutim, pre nešto više od godinu dana Gonzalez je slavio u Rimu sa maksimalnih 2:0, u do sada jedinom međusobnom okršaju.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.