Murinjo, prekidaj odmor i dolazi, Van Gal više ne može nikog da pobedi (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Feb.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo, prekidaj odmor i dolazi, Van Gal više ne može nikog da pobedi (VIDEO)

Davljenik Sanderlend uzeo meru Junajtedu na Stadionu svetlosti - 2:1 (1:1)

Crno lice totalno posrnulog Mančester Junajteda još jednom se ukazalo ovog popodneva na severu Engleske, gde ih je davljnik u Premijer ligi nadigrao i zasluženo savladao sa 2:1 (1:1). Ovo je prva pobeda Sanderlenda nad Junajtedom na domaćem terenu još od 1997. godine.

Legendarni Big Sem Olerdajs napravio je sjajnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipu ove zime, a najbolje izdanje njegovih Crnih mačaka donelo im je skalp jednog od favorita. Navijači domaćina još nisu pošteno napunili tribine, a Sanderlend je poveo. Već u trećem minutu novajlija iz Francuske Vahbi Hazri izveo je slobodan udarac sa leve strane, skoro sa aut linije, a lopta je na putu ka mreži udarila u stativu i odsela iza leđa Davida de Hee za 1:0.

Očajan start ekipe Luja van Gala omogućio je domaćinu da još jednom zapreti, ali je Džermejn Defo bio za malo neprecizan u 11. minutu iz dobre pozicije. Junajted se oslobodio pritiska tek nakon pola sata igre, a prvi koji je zapretio Sanderlendu bio je Huan Mata. Vito Manone je sačuvao mrežu domaćina prilikom prvog pokušaja Španca u 39. minutu, ali je nakon odbitka na loptu naleteo Entoni Marsijal i doneo izjednačenje. Pravi trenutak za gol Junajteda, pred poluvreme.

Ipak, u nastavku je na terenu postojao samo jedan tim. Sanderelnd je više pretio, Dame Ndoje i Vahbi Hazri su ozbiljno ugrožavali De Heu, ali se Španac dobro snalazio pred gol linijom. Ipak, ništa nije mogao u 82. minutu kada je nakon centaršuta sa desne strane još jedno zimsko pojačanje Sanderlenda Lamine Kone pogodio mrežu za 2:1, mada su mnogi ostvrski mediji ovaj pogodak već pripisali kao autogol čuvaru mreže Junajteda.

Mančester je probao da se dokopa izjednačenja u smamom finišu, rezervista Memfis Depaj je imao priliku u drugom minutu nadoknade, ali je Vito Manone sjajno sačuvao mrežu i doneo značajan trijumf svom timu, koji je prišao na bod od 17. pozicije koja garantuje opstanak u Premijer ligi na kraju sezone.

Što se tiče Junajteda, nakon još jedne očajne partije moguće je da će posle ovog kola pasti i ispod pete pozicije, pa nije ni čudo što mnogi već sada na socijalnim mrežama traže da Žoze Murinjo prekine odmor i pre leta zameni Luja van Gala, koji, evidentno, više ne zna gde udara.

PREMIJER LIGA - 26. kolo

Subota

Sanderlend - Mančester Junajted 2:1 (1:1)

(Hazri 3, De Hea 82. autogol - Marsijal 39)

16.00: Svonsi - Sautempton

16.00: Bornmut - Stouk

16.00: Kristal Palas - Votford

16.00: Everton - VBA

16.00: Norič - Vest Hem

18.30: Čelsi - Njukasl

Nedelja

13.00 Arsenal - Lester

15.05: Aston Vila - Liverpul

17.15: Mančester Siti - Totenhem

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.