Murinjo okrenuo ploču: Nisam oterao Matu iz Čelsija, sad je drugačiji igrač

Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo okrenuo ploču: Nisam oterao Matu iz Čelsija, sad je drugačiji igrač

Portugalac objasnio zašto je Španac otišao

Kada je Žoze Murinjo preuzeo Mančester Junajted, svi su pomsilili da je to kraj karijere na Old Trafordu za Huana Matu. Samo godinu i po dana ranije, Mata je morao da beži u Mančester Junajted zbog Čelsija.

Iako je dve godine zaredom bio najbolji igrač Čelsija, Španac je prikucan za klupu kada je Murinjo preuzeo Čelsi i šest meseci kasnije prešao u Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Juanjted što mnogi navijači Čelsija nisu nikad oprostili portugalskom stručnjaku.

Zato se očekivalo da Murinjo proda Matu i po dolasku u Junajted, spekulisalo se o odlasku Španca u Barsu, Valensiju ili Everton, ali on je ostao. I pokazao se kao jedan od najboljih kada god mu Murinjo pruži priliku da igra. Sada je Portugalac pod pritiskom da objasni zašto nije verovao u Matu u Čelsiju, ali i da ofanzivnom vezisti pruži što veći minutažu u timu Crvenih đavola.

Naravno da je Murinjo našao objašnjenje i distancirao sebe od krivice za Matin odlazak iz Čelsija.

„Pre svega, ja ga nisam prodao. Moj posao nije da kupujem i prodajem, već da treniram, radim na terenu i da posavetujem čelnike kluba kada je transfer politika u pitanju. Drugo, Mata je tražio da ide a kada igrač traži od ode iz kluba, morate da razmislite dvaput. I na kraju, ideja o stilu igre sa igračima koje sam imao i ciljevi koji sam imao u Čelsiju su potpuno različliti od igrača, stila igre i onoga što se od mene očekuje u Mančester Junajtedu. Dakle, Mata u Čelsiju je u mojim zamislima bio jedan igrač, a Mata u Mančester Junajtedu i mom projektu ovde je drugi igrač“, objasnio je Murinjo.

On je potom dodao da njegov sadašnji Mančester Juanjted igra potpuno drugačiji fudbal od onog Čelsija u kojem je sarađivao sa Matom.

„Kada smo osvojili titulu, Čelsi je igrao u defanzivnom bloku jer sam imao takve igrače. Poptuno druga stvar je u Mančester Junajtedu gde imam više igrača koji igraju tranizicioni fudbal. Glavni cilj je da igramo kroz posed lopte i to je potpuno drugačiji stil igre od onog u Čelsiju“. 

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.