Murinjo dobio bezopasni Siti, Čelsi ispao!

Izvor: Mondo, 26.Okt.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo dobio bezopasni Siti, Čelsi ispao!

U četvrtfinale Liga Kupa prošli su još Vest Hem, Sautempton i Mančester junajted.

Najveća kriza Pepove karijere!

Fudbaleri Mančester sitija ni šestu utakmicu zaredom nisu ostvarili pobedu, pa čitav oktobar nisu osetili slast trijumfa. Ne samo da su poraženi od gradskog rivala - nego na ovom meču nisu uspeli ni da upute udarac u okvir gola koji je branio David de Hea.

Baš protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "đavola" je Siti odigrao najbolji meč ove sezone, ali to nisu ponovili i u Liga Kupu.

Ne može se reći ni da je ekipa Mančester junajteda, koja je u meč ušla nakon poraza od Čelsija (4:0) odigrala savršen meč, ali je pogodak Huana Mate u 54. minutu bio razlika između ova dva sastava.

SASTAVI

JUNAJTED: De Hea – Šo, Roho, Blind, Valensija – Erera, Kerik, Pogba – Mata (od 54. Šnajderlin), Rašford (od 82. Lingard) i Ibrahimović.

SITI: Kabaljero – Kliši, Kompani (od 46. Kolarov), Otamendi, Mafeo – Fernando, Garsija, Navas – Nolito (od 71. Aguero), Sane (od 63. Sane) i Ihenačo.

To je ujedno i prvi poraz Pepa Gvardiole u susretima sa Junajtedom (četiri pobede i remi do sada), a četvrta pobeda za Žozea Murinja u direktnim okršajima sa katalonskim stručnjakom.

Već po sastavima se moglo videti da je Murinju više stalo - pa u Sitiju nije bilo ni Aguera, Fernandinja, Kolarova, Silve, De Brujnea, Sterlinga, ali ni ulazak nekolicine njih u drugom poluvremenu nije obezbedio gol.

Pobednički pogodak je došao nakon dobre lopte Zlatana Ibrahimovića sa desne strane, a na koju je natrčao Huan Mata i lako postigao pogodak i tako obezbedio svom timu plasman u peto kolo Liga Kupa.

Izvor: YouTube

Dobra forma Čelsija u prvenstvu nije se prenela i na Kup.

"Mešoviti" sastav koji je na teren "Olimpijskog stadiona" u Londonu izveo Antonio Konte nije bio dovoljno vešt da savlada Vest Hem, pa "plavci" u nastavak sezone ulaze sa takmičenjem manje.

U tim se vratio Džon Teri, mrežu je čuvao Asmir Begović, napad je predvodio Batšuaji, a šansu su dobili i Aina i Čaloba. Međutim, to nije funkcionisalo naročito dobro, naročito u defanzivi, pa je tim Slavena Bilića prošao u četvrtfinale.

Vest Hem je poveo u 11. minutu preko Kujatea koji je sa velike udaljenosti Begovića savladao udarcem glavom, a ništa bolje bosanski golman nije reagovao ni u 48. minutu. Na dobru intervenciju na šut Pajea - nastavila se slaba reakcija na pokušaj Fernandesa...

Imao je Čelsi i pre i posle tog ključnog drugog pogotka šanse preko Vilijana i, uslovno rečeno "rezerviste", Azara, ali nije uspeo da se "trgne" na vreme i ostane u ovom takmičenju, pa je poraz ublažio pogodak Garija Kejhila duboko u nadoknadi vremena.

Branislav Ivanović nije bio u sastavu zbog povrede, a Nemanja Matić je odmorio.

Rezultati četvrte runde:

Sautempton – Sanderlend 1:0 (0:0)

/Bufal 66/

Vest Hem – Čelsi 2:1 (1:0)

/Kujate 11, Fernandes 48 - Kejhil 90+4/

Mančester junajted – Mančester siti 1:0 (0:0)

/Mata 54/

u utorak:

Arsenal – Reding 2:0

Bristol siti – Hal 1:2

Lids – Norič 3:2

Liverpul – Totenhem 2:1

Njukasl – Preston 6:0

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.