Legenda Junajteda protiv dolaska Portugalca: Murinjo nije čovek za nas!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda Junajteda protiv dolaska Portugalca: Murinjo nije čovek za nas!

"Mislim da se njegov stil fudbala ne bi dopao navijačima čak i ako bi napunio trofejnu salu”, tvrdi Erik Kantona

Legenda Mančester Junajteda Erik Kantona sumnja da je Žoze Murinjo pravi čovek koji treba da zameni Luja van Gala na Old Trafordu. Holanđanin je smenjen u ponedeljak, samo dva dana posle osvajajnja FA kupa, a očekuje se svakog trenutka da Murinjo zvanično bude imenovan za novog kormilara slavnog engleskog kluba.

Portugalac, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trostruki osvajač titule sa Čelsijem, treba da povrati duh starih vremena i dominacije Ser Aleksa Fergusona, ali jedan čovek sumnja da je Murinjo sposoban za to.

“Volim Žozea Murinja, ali mislim da fudbal koji on forsira ne odgovara Mančester Junajtedu. Obožavam njegov karakter, volim strast koju unosi u igru, njegov humor… Veoma je inteligentan čovek koji zahteva 100 odsto od svojih igrača i uznad svega osvaja trofeje”, ističe Kantona u intervjuu za Gardijan.

Ali, ima jedan problem…

“Mislim da Murinjo nije pravi čovek za Mančester Junajted i da taj fudbal nije onaj koji publika na Old Trafordu voli, čak i ako tim bude pobeđivao. Može da se naosvaja trofeja sa Junajtedom, ali mislim da se njegov stil fudbala ne bi dopao navijačima čak i ako bi napunio trofejnu salu”, tvrdi Kantona.

Na pitanje gde je to krenulo po zlu za Mančester Junajted prethodnih sezona, proslavljeni Francuz kaže:

“Izgubili su nešto. Možete i vi to da osetite. Ali teško je doći i naslediti nekoga ko je bio u klubu 25 godina. Čak i da ste najbolji menadžer na svetu, navijači Junajteda i dalje žele Fergusonovu filozofiju”, zaključio je Erik Kantona.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.