LK: Junajted izbacio Siti, a Vest Hem Čelsi

Izvor: B92, 26.Okt.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LK: Junajted izbacio Siti, a Vest Hem Čelsi

Mančester Junajted savladao je Mančester Siti 1:0 (0:0), dok je Vest Hem pobedio Čelsi 2:1 (1:0) u osmini finala Liga Kupa.

U poslednjem meču runde, Sautempton je na Sent Merisu porazio Sanderlend pogotkom Sofijana Bufala u 66. minutu.

'Crveni đavoli' uspeli su da se konsoliduju posle katastrofe protiv Čelsija prošlog vikenda (4:0), a derbi Mančestera rešio je Huan Mata u 54. minutu.

Nismo gledali previše kvalitetan fudbal na Old Trafordu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Žoze Murinjo izveo je nešto jaču startnu postavu od kolege sa suprotne klupe Đozepa Gvardiole, koji je tek u finišu reagovao uvođenjem Serhija Kuna Aguera.

U prvih 45 minuta igre nije bilo previše uzbuđenja, da bi domaćin bolju igru na startu drugog dela pretvorio u jedini gol na meču i prolaz u narednu rundu.

Zlatan Ibrahimović povukao je loptu po levom boku i poslao je po zemlji na ivicu peterca, Ander Erera oborio je jednog od defanzivaca Sitija, možda napravivši i faul tom prilikom, ali Majk Din nije ništa svirao.

Iz drugog plana natrčao je Mata i pogodio bliži ugao gola Vilija Kabaljera, nautralisavši tako stativu koju je nekoliko minuta ranije pogodio Pol Pogba.

Do kraja susreta gledali smo jalove pokušaje 'Građana', koji nisu uspeli da za 95 minuta šutnu u gol Davida de Hee, a u međuvremenu je u igru ušao i Aleksandar Kolaraov, zamenivši Vinsenta Kompanija na poluvremenu.

Petnaest minuta ranije počeo je derbi Londona na Olimpijskom stadionu, gde su 'Čekićari' Slavena Bilića pokazali da je kriza polako iza njih i da možemo očekivati partije na nivou prošle sezone.

Domaćin je sjajno otvorio susret i poveo preko Šeika Kujatea u 11. minutu, na asistenciju Marka Nobla, da bi se tim rezultatom otišlo na odmor.

Posle samo tri minuta igre u nastavku Edimilson Fernandes duplirao je vođstvo Vest Hema, a 'Plavci' su do kraja uspeli samo da stignu do počasnog pogotka preko Garija Kejhila u petom minutu nadoknade. Branislava Ivanovića nije bilo u protokolu, dok je Nemanja Matić poraz gostiju posmatrao sa klupe.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kompani umoran u mančesterskom derbiju

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2016, 12:44

U derbiju Mančestera u osmini finala Liga kupa Junajted je na Old Trafordu savladao Siti sa 1:0, a kapiten gostiju Vensan Kompani napustio je igru u poluvremenu - zbog umora. Pep Gvardiola objasnio je da je Belgijanac sam zatražio izmenu...  "Rekao nam je da nije u stanju da odigra drugo poluvreme....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.