LE: Junajted se provukao, Tošič tragičar Bešiktaša, Ajaks i Selta odbranili prednost

Izvor: Press, 21.Apr.2017, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Junajted se provukao, Tošič tragičar Bešiktaša, Ajaks i Selta odbranili prednost

Fudbaleri Mančester Junajteda, Ajaksa, Liona i Selte plasirali su se u polufinale Lige Evrope, nakon dramatičnih revanš mečeva.
foto: novosti.rs
Fudbaleri Mančester Junajteda, Selte, Ajaksa i Liona plasirali su se sinoć u polufinale Lige Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Junajted je prošao tek posle produžetaka pobedom protiv Anderlehta 2:1, golovima Henrika Mihtarijana u 10. i Markusa Rašforda u 107. minutu, dok je jedini strelac za Belgijance bio Sofijan Hani u 32. minutu.

Veliki problem za ekipu Žoze Murinja mogla bi da bude povreda Zlatana Ibrahimovića, koji je nezgodno doskočio u finišu regularnog dela, pa je čak moguće i da je završio sezonu.

Sa druge strane veoma dobru partiju u dresu Anderlehta pružili su srpski reprezentativci Uroš Spajić i Ivan Obradović.

Selta je posle 3:2 u Vigu remizirala u Genku 1:1 i prošla među četiri, dok je Ajaks posle 2:0 kod kuće, u revanšu izgubio od Šsalkea 3:2, posle produžetaka i prošao dalje Domaćin je imao 3:0 i igrača više, ali to nije bilo dovoljno.

Konačno, Bešiktaš je u Istanbulu, uz suđenje Milorada Mažića, posle 90 minuta izjednačio skor Liona iz prvog meča 2:1, isti rezultat ostao je i posle produžetaka, a odluka je pala u "penal ruletu" u kom su Francuzi slavili 7:6. Posle po šest preciznih udaraca sa 11 metara prvi je promašio srpski reprezentativac Duško Tošić, uzvratio je sa druge strane Kristof Žale, da bi nakon novog promašaja domaćih preko Hrvata Mateja Mitrovića, kapiten gostiju Maksim Gonalons odveo Lion u polufinale.

Žreb za polufinale održaće se u Nionu sutra od 13 sati.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.