Kujate i Fernandez otreznili pomodrele Plavce! Bufalova magija očarala Sautempton i upropastila Sanderlend! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kujate i Fernandez otreznili pomodrele Plavce! Bufalova magija očarala Sautempton i upropastila Sanderlend! (VIDEO)

Čekićari idu u četvrtfinale Liga kupa, Marokanac oduševio majstorijom koju je izveo...

Pre bezmalo dve nedelje ubedljivo je slomljen Lester, u subotu je pregažen Mančester junajted, a onda je Čelsi doživeo snažno „otrežnjenje“. I to ponovo od gradskog rivala, samo što je posle Arsenala ubedljiv trijumf uknjižio i Vest Hem, za prolaz u četvrtfinale Liga kupa - 2:1.

Ruku na srce, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Antonio Konte je na teren Olimpijskog stadiona izveo mešovit sastav, bez Matića, Azara, Kurtoe, Pedra, Koste i Alonsa u startnoj postavi, dok je Slaven Bilić ostao veran gotovo celom timu sa kojim pokušava da se vrati u gornji deo tabele engleskog šampionata. To svakako ne umanjuje poraz Čekićara, već samo pokazuje da mladići poput Aine i Čalobe, pa i rezerviste Batšuaji i Begović, morati još mnogo da „izdrljaju“ kolena kako bi pronašli svoje mesto prvom timu.

Vest Hem je nadigrao Čelsi u većem delu utakmice. U ranoj fazi je poveo, početkom drugog dela duplirao prednost i zakucao protivnika za zemlju, pritom neutralizovao glavne kajle protivničkog sastava - Vilijana i Oskara. Nije mnogo mogao Čelsi kada je primio i drugi pogodak, iako je Konte na teren kasnije poslao i Azara i Kostu i Pedra, jer je Vest Hem ipak bio predaleko, a sa aktuelnim rezultatom na semaforu Čekićari su mogli da se posvete isključivo odbrani. I na kraju su uspeli da izdrže sve nalete Čelsija, a čak ni pogodak Gerija Kejhila u 94. minutu nije mogao mnogo toga da popravi. Jer, u tom trenutku bilo je prekasno za eventualno iznenađenje.

Šeik Kujate ranio je Čelsi u 11. minutu, posle vrlo dobre asistencije Marka Nobla. Mada je na svojim leđima imao snažnog Džona Terija, Kujate je u stilu rasnih golgetera poslao neodbranjiv udarac glavom u gornji desni ugao, a čak ni visoki čuvar mreže kao Begović nije mogao previše.

Možda bi Čelsi i imao šansu da zaokrene rezultat da se nije toliko posvetio isključivo napadu, a zapostavio čuvanje sopstvene mreže. To je u trećem minutu nastavka kaznio Edimilson Fernandez nakon što je uspeo da proda fintu, napravi poziciju za udarac i sa gotovo 20 metara matira Begovića.

Prešao je Čelsi u nastavku na još agresivniju opsadu gola, dok se Vest Hem gotovo skroz povukao. Zbog toga je na kraju Čelsi uspeo samo da stigne do utešnog pogotka, a domaćin na kraju propusti šansu da reši sporna pitanja.

U četvrtfinale idu i fudbaleri Sautemptona, koji su na svom terenu savladali Sanderlend sa minimalnih 1:0.

Jedini gol na meču postigao je mladi dribler Sofijan Bufal u 66. minutu i bila je to prava majstorija za špice! Vrhunski prijem duge lopte, dribling u stranu, a onda gotovo sa ivice šesnaesterca levo iskosa ispalio je hitac u suprotan ugao koji je u trans bacio Sent Meriz stadion!

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.