Konte odgovorio Murinju: Nisam pogrešio

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2016, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte odgovorio Murinju: "Nisam pogrešio"

Trener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je da je zadovoljan igrom u današnjoj pobedi od 4:0 protiv velikog rivala Mančester junajteda u Premijer ligi i da misli da nije pogrešio kada je tražio od navijača da glasnije navijaju i slave pobedu.

"Zadovoljan sam sjajnom igrom. Veoma dobro smo počeli, visokim inteziteom, brzo smo dodavali loptu, stvarali šanse i postigli gol. Svakodnevno gledam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << posvećenost i rad mojh igrača na treninzima i ovu pobedu su zaslužili", rekao je Konte, preneli su britanski mediji.

Čelsi je danas na Stamford Bridžu pobedio Mančester junajted sa 4:0, ostvario treću uzastopnu pobedu i popeo se na četvrto mesto na tabeli. Junajted je vezao tri utakmice bez pobede i zauzima sedmo mesto na tabeli sa 14 bodova.

"Napredujemo, moramo da nastavimo da radimo, pošto jedino kroz rad možemo da napredujemo. Znamo da imamo još mnogo da radimo, ali zadovoljan sam. Važno je posle naših poraza od Arsenala i Liverpula, važno je da shvatimo šta je naša misija. Moramo da se okrenemo utakmici sa Vest Hemom u Liga kupu i spremimo se", naveo je on.

Konte je u više navrata pred kraj utakmice ohrabrivao navijače da budu glasniji od protivničkih i da slave pobedu.

Kada se utakmica završila i posle rukovanja dvojice trenera Kontea i Žozea Morinja, portugalski trener je šaputao nešto Konteu, a britanski mediji naveli su da se radi o kritici. Murinjo je navodno rekao Konteu da "ne slavi tako, jer je na 4:0 ponižavajuće".

"Slušao sam podršku navijača Junajteda, oni uvek podržavaju svoj tim, a posle ovako velike pobede tražio sam od naših navijača da aplaudiraju igračima na dobroj igri. Mislim da je to normalno. Svi igrači su zaslužili aplauz", rekao je Konte za "Skaj Sports".

Upitan o razgovoru sa Morinjom, Konte je za "Bi-Bi-Si" (BBC) rekao da je to privatna stvar.

"Kada je razgovor privatan, tako treba i da ostane. Poštujem Žozea, on je sjajan trener i ovde je osvojio mnogo trofeja", naveo je italijanski trener.

Murinjo je u dva navrata predvodio Čelsi i najuspešniji je trener u istoriji londonskog kluba. On se danas vratio na "Stamford Bridž" prvi put otkako je otpušten prošlog decembra zbog loših rezultata.

Današnji poraz je najteži poraz Murinja u Premijer ligi.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.