Junajted protiv Ajaksa za pehar Lige Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2017, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted protiv Ajaksa za pehar Lige Evrope

Umesto fudbalskih priča pred finale Lige Evrope (večeras, 20.45) između Ajaksa i Mančester junajteda, tema broj jedan je terorizam. Posle tragedije na koncertu u Engleskoj, akteri u borbu za pehar ulaze sa teškim mislima, i u strahu od novog napada. Zbog svega toga, u Stokholmu je opsadno stanje, grad je "blindiran", a mere bezbednosti su podignute na najviši mogući nivo.

Povodom terorističkog čina u Mančesteru, UEFA je izdala saopštenje u kome izražava saučešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << porodicama žrtava, uz navode da nema opasnosti od napada u prestonici Švedske.

"Šokirani smo tragedijom u Mančesteru i naše misli su sa žrtvama i porodicama onih koji su pogođeni. Trenutno, nema naznaka da bi samo finale moglo da bude meta napada. Mere bezbednosti će biti na najvišem nivou, a navijače pozivamo da što ranije dođu na stadion, jer će biti temeljne provere. Blisko sarađujemo sa švedskim vlastima već nekoliko meseci, i od samog početka projekta uzeta je u obzir moguća opasnost od terorizma", stoji u saopštenju.

A oba rivala sa sportskog aspekta ulaze u dvoboj pod parolom "super što možemo da osvojimo pehar, ali je još bitniji plasman u Ligu šampiona. U Ajaksu i Mančester junajtedu tako razmišljaju pred bitku, u kojoj će pod mnogo većim pritiskom biti "đavoli". Engleskom velikanu je ovo poslednja prilika da izbori nastup u elitnom klupskom takmičenju UEFA naredne sezone, a izostanak dve godine uzastopno bio bi mu ravan katastrofi.

Menadžer tima sa "Old Traforda" Žoze Murinjo potrošio je 185 miliona evra na pojačanja prošlog leta, a sve što je uloženo, trud, rad i novac, moglo bi da propadne za 90 minuta, 120 ili više u slučaju penala. U utakmici "biti ili ne biti", Portugalac bi voleo da mu se ponovi 2003, kada je u finalu ovog takmičenja sa Portom savladao Seltik sa 3:2.

"Ostala su mi divna sećanja na taj događaj. Godinu dana posle toga, došao sam i do pehara Lige šampiona sa Portom. Svakako da se sada nadam pobedi nad Ajaksom, a verujem da bi to mogao da bude početak ostvarenja velikih stvari i sa Mančesterom",  kaže Murinjo, koji ima 24 trofeja u trenerskoj karijeri.

A skupocenim zvezdama "đavola", Polu Pogbi, Vejnu Runiju i ostalima, suprotstaviće se mladi "kopljanici", kojima je prosek godina tek nešto iznad 22 godine. To im nije smetalo da u nokaut fazi izbace Legiju, Kopenhagen, Šalke i Lion, i dođu na korak do senzacije.

"Presrećni smo što smo u finalu jednog evropskog takmičenja, gde nas dugo nije bilo. Ovo nije samo značajno za naš klub, već za ceo holandski fudbal. Probaćemo u ovom meču još jednom da pokažemo koliko smo veliki u evropskim okvirima", kaže trener Ajaksa Peter Boš.

Susret sudi Slovenac Damir Skomina.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bitka za pehar u opsadnom stanju

Izvor: Press, 24.Maj.2017

Večeras (20.45) u Stokholmu finale Lige Evrope: Ajaks - Mančester junajted. Mere bezbednosti na najvišem nivou posle tragedije u Engleskoj. . foto: novosti.rs. Umesto fudbalskih priča pred finale Lige Evrope (večeras,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.