Junajted otima Čelsiju talentovanog beka, Luk Šo za 36 miliona evra ide u Mančester

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted otima Čelsiju talentovanog beka, Luk Šo za 36 miliona evra ide u Mančester

U Mančester junajtedu su svesni da moraju ozbiljno da renoviraju ekipu posle najlošije sezone kluba u ovom veku, u kojoj ne samo da nisu konkurisali za neki važniji trofej, nego su blizu toga da se uopšte ne plasiraju u neko od evropskih takmičenja. Dejvid Mojes je već smenjen, a dok se čeka njegov naslednik britanski mediji su već počeli da pišu o potencijalnim pojačanjima u igračkom kadru, posebno apostrofirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << perspektivnog levog beka Sautemptona i engleske reprezentacije Luka Šoa.

Prestižni list „Gardijan” prenosi kako su „crveni đavoli” uspeli da ubede 18-godišnjeg defanzivca da potpiše za njih, uprkos tome što je dovođen u vezu sa Čelsijem. Navodno, Junajted je spreman da plati Sautemptonu 36 miliona evra, što je daleko više para nego što su „plavci” spremni da izdvoje za ovog talenta.

Dalje se navodi da je ovaj transfer velika zasluga, sada već bivšeg trenera Mojesa, koji je minulih nedelja ubeđivao Šoa da dođe u Mančester. On bi trebao da zameni na poziciji levog beka 33-godišnjeg Patrisa Evru kome ističe ugovor na kraju sezone i sigurno će promeniti klub posle više od osam sezona na „Old Trafordu”.

Mojesov zamenik će imati ozbiljan posao da rekonstruiše tim za narednu takmičarsku godinu, ali će imati i veliki budžet koji bi trebao da mu olakša u tome - oko 180 miliona evra.

Luk Šo je do sada odigrao 64 utakmice za Sautempton, dok je zabeležio i jedan nastup za najjaču selekciju Engleske, kada je proveo na terenu čitavo drugo poluvreme u prijateljskoj utakmici protiv Danske.

Važeći ugovor mu ističe tek 2018. godine, pa iako mu je tržišna vrednost oko 13 miliona evra, jasno je da će Junajted, Čelsi ili neka treća ekipa koja želi da potpiše Šoa morati ozbiljno da olakša kasu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.