Junajted obara rekord zbog Mhitarjana

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted obara rekord zbog Mhitarjana

Mančester Junajted povećao je ponudu za transfer Henriha Mhitarjana na 42,5 miliona evra.

Borusija Dortmund je već odbila jednu ponudu "Crveni đavola", ali nova je skoro dvostruko veća (prethodna bila 24 miliona).

Nemački tim želi da zadrži Jermenina, ali njemu na kraju sezone ističe ugovor pa su u velikom iskušenju sa novom ponudom sa Old Traforda.

Ukoliko Borusija pristane na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponudu, biće to najveći transfer u istoriji igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora.

Mhitarjan ima 27 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u Borusiju je stigao 2013. iz Pahtjora za 27 miliona evra.

U međuvremenu je postigao 23 gola uz 32 asistencije za "milionere", a pre nekoliko nedelja njegov agent Mino Rajola je istakao da on želi u Junajted jer je to "tim iz snova".

Osim o Mhitarjanu, već nedeljama se spekuliše i o dolasku Zlatana Ibrahimovića u Junajted, a nemački mediji navode da će Žoze Murinjo kupiti i Julijana Drakslera za 30 miliona.

U međuvremenu, Borusija je već prodala Matsa Humelsa Bajernu i Ilkaja Gindoana Mančester Sitiju, pa bi u slučaju prodaje Mhitarjana probila granicu od 100 miliona zarađenih evra ovog leta.

Taj novac "milioneri" nisu počeli da sumanuto troše, već uglavnom dovode mlade i igrače čija je tržišna vrednost ispod 10 miliona evra.

Međutim, ukoliko žele da ostanu konkurentni u Bundesligi i Ligi šampiona, moraju dovesti konkretna pojačanja, a moguće zamene za Mhitarjana su Andre Širle, Karim Belarabi i Mario Gece.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vejd bi da razmotri sve opcije

Izvor: Sportske.net, 29.Jun.2016

Zvezda Majami Hita, mogla bi da se oproba u "slobodnim vodama" u narednim danima...Dvejn Vejd nije zadovoljan tretmanom na Floridi, te se "šuška" da bi mogao da potraži novi angažman...On je početkom minule sezone takođe imao problema oko potpisivanja ugovora sa Majamijem, ali je na kraju pristao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.