Juče eliminacija sa EP, danas ugovor sa Šalkeom: Embolo potpisao, Bazelu 25.000.000 evra

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juče eliminacija sa EP, danas ugovor sa Šalkeom: Embolo potpisao, Bazelu 25.000.000 evra

Reprezentativac Švajcarske pet godina u Gelzenkirhenu

RB Lajpcig se povukao iz pregovora čim su počeli, jer nije mogao da parira ponudom, Arsenal i Mančester junajted su ga dugo držali na oku i slovili kao favoriti za njegov potpis, ali Brel Embolo, ipak, ne ide u Premijer ligu. Njegova nova destinacija je - Šalke!

Nemački klub je potvrdio da je 19-godišnji napadač postao njihov član. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << I to samo dan pošto je sa reprezentacijom Švajcarske završio učešće na Prvenstvu Evrope u Francuskoj. Dogovor je, očigledno, postignut ranije. Čekala se samo eliminacija selekcije Vladimira Petkovića da sve bude zvanično.

Embolo je potpisao ugovor na pet godina. Vrednost 25.000.000 evra. To je suma koju će na ime obeštećenja Šalke uplatiti na račun Bazela, sa kojim je tamnoputi špic imao ugovor do leta 2019. Na ime bonusa, prvak Švajcarske može da računa na dodatnih 2.500.000 evra.



Više nego dobar posao. Za sve strane. Posebno za Emboloa, koji je prošle sezone dao deset golova na 27 prvenstvenih utakmica. Sad će dobiti priliku da se takmiči u jačoj ligi. Zadovoljan je i novi trener Šalkea Markus Vajncral, pošto očigledno formira mlad i poletan tim, u kome će uzdanjice biti još Johanes Gajs (23 godine), Maks Majer (21), Leroj Sane (20), Leon Gorecka (21)...

Embolo će u novom klubu nositi dres broj 36.

Sve vesti vezane za prelazni rok pročitajte u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Iznenađenje - Umesto u Junajted, otišao u Bundesligu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2016

Švajcarski reprezentativac potpisao je ugovor sa Šalkeom...Brel Embolo je novi član Šalkea, iako je Švajcarac do juče bio povezivan sa prelaskom u Mančester junajted...Embolo je skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama u Bazelu za koji je prošle sezone postigao 13 golova...Procenjuje se da je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.