Huan Mata dodao kišobran Murinju, Junajtedu drugi mančesterski derbi sezone (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huan Mata dodao kišobran Murinju, Junajtedu drugi mančesterski derbi sezone (VIDEO)

Na Old Trafordu 1:0

Prvi put je Pep Gvardiola mogao da računa Kevina de Brujnea. Mančester Siti je tih dana delovao nedodirljivo. Mesec i kusur kasnije situacija se značajno zakomplikovala, ali svi ti problemi u Sitiju nisu ništa naspram onih koji more Mančester junajted posle u sudaru sa Čelsijem. Danima se već Žoze Murinjo rve sa ostrvskom štampom, verovatno pokušavajući da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bar ekipu sačuva od nemira, ali večeras je Huan Mata bio taj koji je ustao u zaštitu šefa. Golom u 54. minutu gradskog derbija doneo je Junajtedu minimalnih 1:0 i plasman u četvrtfinale Liga kupa.

I možda još bitnije doneo je Murinju kišobran koji će ga bar neko vreme čuvati od pljuska kritika ostrvske javnosti. Jer ona uvek traži odgovornost, krivca, pa i krv. Murinjo je tako idealan za tu ulogu. Dovoljno bezobrazan da ti nije žao da ga "udariš". I samo pobeda u važnoj utakmica poput ove - jer gradski derbi je uvek derbi, makar i u Liga kupu - mogla je da mu posluži kao pojas za spasavanje od negativne atmosfere.

Zamotanog u ukrasni papir uručio mu ga je isti onaj igrač koga je ne tako davno išutirao sa Stamford Bridža. Huan Mata nije zlopamtilo. Ali to ne znači da prašta greške. Samo par trenutaka spavanja na poslu skupo je koštalo Sitijevu odbranu. Zlatan Ibrahimović, strelac jedinog gola u septembarskom porazu od Sitija - znači li to da ima pik na Gvardiolu? - navukao je čuvara na lakat, poslao loptu u srce protivničkog kaznenog prostora... Mata je bio miran kao i uvek i rutinski je prosledio iza leđa Vilija Kabaljera.

Iz tek druge šanse na utakmici - u prvoj je bio Pol Pogba, ali je Kabaljero uz pomoć stative izašao kao pobednik iz tog duela - Junajted je stigao do pobedničkog gola. Podatak koji svedoči o tome da Murinjo ne bi smeo da padne u zamku i pomisli da su svi problemi u igri njegovog tima nestali preko noći. Naprotiv, nije Junajted pokazao mnogo toga večeras. Ali mu se mora priznati da je pobedio iako je preko puta bio Mančester Siti.

Melem na ranu posle onih 0:4 na Stamford Bridžu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.