Gigs opleo po igračima Junajteda

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigs opleo po igračima Junajteda

Legendarni igrač Mančester junajteda Rajan Gigs kritikovao je igrače te ekipe jer su razmenili dresove i smejali se sa igračima Čelsija, posle ponižavajućeg poraza od 0:4 na Stamford Bridžu.

Junajted je juče u Londonu izgubio sa 0:4 od Čelsija, što je najteži poraz trenera ekipe sa Old Traforda Žozea Morinja u Premijer ligi. To je bila prva utakmica Murinja na Stamford Bridžu otkako je otpušten u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << decembru prošle godine.

Takodje, to je bio najteži poraz Mančester junajteda u prvenstvu još od 2011. godine i poraza od gradskog rivala Sitija od 1:6.

Posle utakmice nekoliko fudbalera Junajteda se grlilo i smejalo sa protivničkim igračima, nekolicina je razmenila dresove, a Gigs je izrazio nezadovoljstvo stavom igrača svog bivšeg kluba posle ponižavajućeg poraza.

"Možete da izgubite fudbalsku utakmicu, ali kada izgubite i onda razmenite dresove - ja to ne volim. Nazovite me staromodnim. Kada izgubite 0:4, čestitate protivniku, zahvalite naijačima na podršci i izadjete sa terena. Ne treba da stojite na terenu, menjate dresove i smejete se sa ekipom koja vas je upravo pobedila", rekao je Gigs, preneo je Dejli Miror.

Gigs je celu karijeru proveo u Mančester junajtedu, gde je došao 1987. godine na svoj 14. rodjendan. Igrač je sa najvećim brojem utakmica za Junajted (963) i najtrofejniji je igrač u istoriji fudbala. Za nepune 24 godine na Old Trafordu postigao je 168 golova, osvojio je 13 šampionskih titula, četiri FA kupa, tri Liga kupa, dve Lige šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, interkontinetalni kup, Superkup Evrope i devet trofeja Komjuniti Šild.

On je na kraju sezone 2013-2014 postavljen za privremenog trenera Mančester junajteda pošto je Dejvid Mojs dobio otkaz, a 19. maja 2014. godine imenovan je za pomoćnika tadašnjeg trenera Luja van Gala, kada je i završio profesionalnu karijeru. Iz kluba je otišao u julu ove godine kada je za trenera postavljen Žoze Murinjo.

Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice i postigao 12 golova, a kao kapiten predvodio je reprezentaciju Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.