Di Marija na pragu Teatra snova

Izvor: RTS, 09.Avg.2014, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Di Marija na pragu "Teatra snova"

Di Marija na pragu prelaska u Mančester Junajted. Dvojac Tomićević i Torubarov i Dalma Benedek-Ružičić osvojili bronze SP u Moskvi. Zimonjić i Nestor u polufinalu u Torontu. Dobar žreb za Đokovića u Sinsinatiju. Sestre Vilijams protivnice u polufinalu Montreala. Tsonga u naletu, posle Đokovića srušio i Mareja. Ibra dao dva gola, promašio penal, PSŽ remijem počeo odbranu titule.

 Pratite >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nas na Fejsbuku i Tviteru

20.12 - Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Subotici, pošto je pobedila Bugarsku sa 3:0 u setovima (25:22, 25:14, 28:26).

Juniorke Srbije su bez poraza i sa samo dva izgubljena seta završile takmičenje.

Ekipa Marijane Boričić je u utorak, pobedila Makedoniju sa 3:0 u setovima, dan kasnije, takođe maksimalnim rezultatom pobeđena je Rumunija, a u četvrtak sa po 3:0 savladane su Bosna i Hercegovina i Grčka.

Juniorke su u petak pobedile Tursku sa 3:2 i posle današnje pobede sakupile su 17 bodova iz šest utakmica.

Turska je druga na tabeli sa 13 bodova iz pet utakmica, a treća je Bugarska sa 12 bodova iz šest utakmica.

19.02 - Turski fudbalski stručnjak Ersun Janal podneo je ostavku na mesto trenera istanbulskog Fenerbahčea.

U sadašnjim okolnostima ne mogu da nastavim da obavljam ovaj posao. Za mene su principi važniji od novca, rekao je Janal za tursku agenciju Dogan.

Sada već bivši trener Fenerbahčea nije želeo detaljnije da objašnjava razloge za odlazak.

On je u istanbulski klub došao u junu prošle godine i predvodio je Fenerbahče do titule šampiona Turske, 19. u istoriji.

Fenerbahče prošle i ove sezone nije mogao da igra u evropskim takmičenjima, jer je proglašen krivim za nameštanje utakmica u nacionalnom šampionatu.

18.31 - Fudbaleri Barselone ubedljivo su pobedili domaći Helsinki sa 6:0 u prijateljskom meču odigranom u glavnom gradu Finske.

Dvostruki strelac za katalonskog giganta bio je Munir el Hadadi u petom i 17. minutu.

Golove su još dali Serhi Roberto u devetom, Đerar Pike u 24, Mark Bartra u 49. i Sandro u 82. minutu.

Fudbaleri Barselone u prvom kolu Primere, koje se igra 24. avgusta, dočekuju ekipu Elčea.

18.16 - Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater pozvao je danas one koji ga kritikuju da "preuzmu rizik" i kandiduju se protiv njega na izborima sledeće godine.

Nemojte da pričate, izađite i borite se, a onda ćete videti, rekao je Blater novinarima u Švajcarskoj.

Prvi čovek Fife nije imenovao moguće rivale na izborima u maju, ali je delovalo da je mislio na predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija.

Platini je u junu javno povukao podršku Blateru, nakon što su neki visoki funkcioneri Uefe na sastanku u Brazilu pozvali predsednika Fife da se povuče.

Platini ima zakazanu konferenciju za novinare 28. avgusta i tada bi mogao da objavi svoje planove vezane za Fifu.

Blater planira da se kandiduje za svoj peti mandat do januara, kada ističe rok za prijave.

17.44 - Holandski Groningen saopštio je da će srpski internacionalac Filip Kostić karijeru nastaviti u Štutgartu.

Zeleno-beli su prihvatili ponudu bundesligaša, ali nisu saopštili finansijske detalje transfera. Kostić bi u nedelju ili u ponedeljak trebalo da potpiše ugovor sa Štutgartom.

Srpski fudbaler ima 21 godinu, a prošle sezone za Groningen je odigrao 43 utakmice i postigao 12 golova. On je u holandski klub došao u leto 2012. godine iz kragujevačkog Radničkog.

17.33 - Fudbaleri Zenita su u Sankt Peterburgu pobedili ekipu Torpeda sa 8:1 u drugom kolu šampionata Rusije i naneli moskovskoj ekipi jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji.

Dvostruki strelci bili su Hoze Rondon (33. i 47. minut), Hulk (36. i 54) i Aleksandar Keržakov (72. i 78). Po jedan pogodak za Zenit dali su Igor Smoljnikov u 26. i Oleg Šatov u 62. minutu.

Jedini gol za goste iz Moskve postigao je Dmitrij Aidov u 86. minutu.

16.24 - Dosadašnji fudbaler Valensije, francuski defanzivac Ali Sisoko, novo je pojačanje Aston Vile.

Dvadesetšestogodišnji Sisoko, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Liverpulu, potpisao je sa klubom iz Birmingema ugovor na četiri godine.

Francuski internacionalac četvrto je pojačanje Aston Vile ovog leta, nakon što su na Vila Park stigli Džo Kol, Filip Senderson i Kiron Ričardson.

15.56 - Prema navodima američkih insajdera, Kostas Papanikolau će naredne godine igrati u NBA ligi, u Hjuston Roketsima. Vrednost ugovora je oko 9.4 miliona dolara. Mladi bek bi u prvoj sezoni trebalo da zaradi 4.8, a u drugoj 4.6 miliona dolara. Druga godina ugovora nije garantovana.

Papanikolau je na Draftu 2012. godine izarban sa 48. pozicije, a u Evropi je sa Olimpijakosom osvojio dve titule prvaka Evrolige. Prethodne sezone je nastupao za Barselonu.

14.45 - Olimpijski tim Srbije, koji će učestvovati na Olimpijskim igrama mladih u kineskom gradu Nandžingu od 16. do 28. avgusta, predstavljen je u Beogradu na svečanom ispraćaju pred put u Kinu.

U Kinu putuje 41 pripadnik Olimpijskog tima Srbije, a među njima su veslači, atletičari, dizači tegova, džudisti, plivači, strelci, karatisti, rvači i teniseri.

14.18 - Dosadašnji golman Reala Dijego Lopez novi je član Milana, prenela je španska Marka.

Tiražni sportski dnevnik, tradicionalno blizak "kraljevskom klubu", navodi da su Lopezov predstavnik Manolo Garsija Kilon i potpredsednik Milana Adrijano Galijani u italijanskom gradu Forte del Marmi dogovorili sve uslove transfera, što je potvrđeno i na klupskom TV kanalu.

Lopez će potpisati ugovor do 2018. godine nakon što u ponedeljak prođe uobičajene lekarske preglede u Milanu.

Iskusni 32. godišnji golman prošle sezone odigrao je za Real 37 utakmica, a u karijeri je još bio član Sevilje i Viljareala.

13.10 - Fudbaler Reala iz Madrida, argentinski reprezentativac Anhel Di Marija, na pragu je prelaska u redove Mančester Junajteda, prenose ostrvski mediji.

Londonski Ekspres tvrdi da je slavni engleski klub ponudio čak 55 miliona funti za transfer Argentinca i da je samo pitanje dana kada će stići na Old Traford, s obzirom da je on uoči prelaznog roka izrazio želju da promeni sredinu.

Navodno je i trener Reala Karlo Anćeloti spreman da proda Di Mariju.

Odlični argentinski fudbaler bio je već "viđen" u Pari Sen Žermenu, ali je predsednik šampiona Francuske u četvrtak potvrdio da odustaje od tog angažmana, uz obrazloženje da je preskup.

12.00 - Srpski fudbaler Filip Kostić od ove sezone će braniti boje Štutgarta, objavio je njegov dosadašnji klub Groningen.

Dva kluba su se dogovorila oko transfera, a mladi srpski fudbaler dogovoriće lične uslove sa Štutgartom posle lekarskih pregleda koje će tokom vikenda obaviti u Nemačkoj.

Kostić je u Grongen došao 2012. godine iz Radničkiog 1923 u kojem je ponikao. U prvoj sezoni se nije mnogo istakao, da bi prošle zasijao i na 43 utakmice postigao 12 golova.

11.10 - Mlada reprezentativka Srbije u veslanju Ljiljana Jošić nije uspela da se plasira u finale skifa na prvenstvu sveta za juniore u Hamburgu pošto je u polufinalnoj trci zauzela 6. mesto.

Jošić je u prvoj grupi polufinala završila trku u vremenu od 8:14,89 minuta, pa će u nedelju veslati za plasman od 7. do 12. mesta.

Pored Jošićeve, u nedelju u B finalu veslaće i srpski osmerac u sastavu Nikola Cvijetić, Igor Đerić, Dušan Slavnić, Nemanja Lečić, Miloš Milićević, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Zoran Rajić i kormilar Matija Jošić.

10.20 - Na Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Moskvi srpske posade u dve discipline osvojile su bronzane medalje. Prvo je dvojac u sastavu Marko Tomićević i Vladimir Torubarov u finalu discipline K2 na 1.000 metara ostvario treće vreme, od 3:09.857 minuta.

Srpska kajakašica Dalma Benedek-Ružičić je potom donela Srbiji drugu medalju na Svetskom prvenstvu u u A finalu discipline K1 na 1.000 metara. U cilju je imala vreme od 3:49.780 minuta i za nešto više od tri desetinke joj je izmaklo neko od sjajnijih odličja.

10.00 - Završeni su žrebovi za mečeve na turnirima muške i ženske konkurencije na turniru u Sinsinatiju koji počinje u ponedeljak 11. avgusta.

Novaku Đokoviću, koji je slobodan u prvom kolu, sreća je bila naklonjena pa ga u daljem projektovanom planu mečeva očekuju susreti sa znatno lakšim protivnicima.

Jelena i Ana su prošle znatno lošije.Jelena Janković biće slobodna u prvom kolu a onda su joj potencijalne protivnice Viktorija Azarenka i Serena Vilijams. A Ana Ivanović će već u prvom kolu igrati protiv Rumunke Sorane Kirstee.

08.30 - Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u polufinale Rodžers kupa u Montrealu pošto je savladala dansku teniserku Karolinu Voznijacki sa 4-6, 7-5, 7-5.

Protivnica Sereni u polufinalu biće njena starija sestra Venus koja je pobedila Karlu Suarez iz SSpanije sa 4-6, 6-2, 6-3.

Biće to 25. međusobni duel sestara u kojem je trenutni rezultat 14:10 za Serenu.

U drugom polufinalnom meču sastaće se Poljakinja Agnješka Radvanska i Jekaterina Makarova iz Rusije.

Radvanska je u četvrtfinalu savladala Viktoriju Azarenku iz Belorusije sa 6-2, 6-2, dok je Makarova bila bolja od Amerikanke Koko Vandevege 6-1, 4-6, 6-1.

09.00 - Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u polufinale Rodžers kupa u Torontu pošto je jutros savladao španskog tenisera Davida Ferera sa 6-3, 4-6, 6-3.

Protivnik Federeru u polufinalu biće, takođe Španac, Felisijano Lopes koji je neočekivano pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 6-4, 6-7 (5-7), 6-3.

U drugom polufinalnom meču sastaće se Bugarin Grigor Dimitrov i ZZo-Vilfred Conga iz Francuske.

Dimitrov je savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 5-7, 7-5, 7-6 (8-6), dok je Conga bio bolji od Endija Mareja (Britanija) 7-6 (7-5), 4-6, 6-4.

07.00 - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale u konkurenciji dublova na masters turniru u Torontu savladavši u četvrtfinalnom meču francuski par Žilijen Beneto/EduarRože-Vaselin sa 2:1 u setovima - 2:6, 6:3, 14:12.

Protivnici Zimonjića i Nestora u borbi za finale biće drugi nosioci, Austrijanac Aleksander Peja i Brazilac Bruno Soareš. Masters u Torontu igra se za ukupan nagradni fond od 3,76 miliona dolara.

01.00 - Francuski teniser Žo-Viflrid Tsonga plasirao se u polufinale turnira u Torontu, pošto je napravio i drugo uzastopno iznenađenje i u tri seta pobedio osmog nosioca Endija Mareja, 7:6, 4:6, 6:4.

Tsonga je dan ranije izbacio prvog nosioca, Novaka Đokovića, u dva seta, 6:2, 6:2. Protivnik Tsonge u polufinalu biće Grigor Dimitrov koji je savladao Kevina Andersona sa 2:1.

00.00 - Fudbaleri Pari Sen Žermena nisu počeli odbranu titule kako su se nadali, pošto su u gostima odigrali 2:2 sa Remsom u prvom kolu prvenstva Francuske.

Dvostruki uzastopni šampion Francuske dodatno se pojačao pred početak ove sezone i važio je za apsolutnog favorita protiv Remsa, ali nije uspeo da pobedi, uprkos Zlatanu Ibrahimoviću, koji je postigao dva gola, ali je i promašio penal.

"Sveci" su poveli preko Ibrahimovića u sedmom minutu, ali su veliku priliku propustili u 19, kada je isti igrač promašio penal.

Klub slavne prošlosti Rems se tada trgao, tako da je izjednačio preko Prinsa Onijanga u 22, a onda u 35. minutu i poveo golom Antoana Devoa.

PSŽ je u drugom poluvremenu napadao i pokušavao da dođe do preokreta, ali sve što je uspeo je da u 62. minutu izjednači novim golom Ibrahimovića. Ostali mečevi prvog kola igraju se za vikend.

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.