MISTERIOZNI NESTANAK OCA I SINA NA PLANINI: Nema ih već 11 dana, cela Makedonija ih traži (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jul.2016, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIOZNI NESTANAK OCA I SINA NA PLANINI: Nema ih već 11 dana, cela Makedonija ih traži (FOTO)

Jedanaest dana traje bezuspešna potraga za ocem i sinom, Ljubomirom (78) i Sašom (50) Micevskim iz Skoplja, koji su se izgubili na planini Bistra, na zapadu Makedonije. Oni su 14. jula izašli iz svoje vikendice u selu Lazaropole i otišli da beru pečurke. Poslednji kontakt sa porodicom preko mobilnog telefona ostvarili su to veče oko 22 sata.

- Baterija nam je pri kraju, nećemo moći više da kontaktiramo. Izgubljeni smo u planini - bile su poslednje reči oca i sina.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << tada je počela intenzivna potraga za njima. Policijski specijalci, granična policija, šumari, meštani i radnici Nacionalnog parka Mavrovo "prekopali" su Bistru, ali od njih ni traga ni glasa. Nisu pomogli ni helikopteri, ni policijski psi tragači. Oni kao da su u zemlju propali, a njihov nestanak dobija oblik misterije jer su veoma dobro poznavali teren i okolinu gde su često odlazili da beru pečurke.

Foto: mkd.mk

- Non stop smo na terenu. Pretražili smo svaki kamen, svaki pedalj zemlje, ali nismo naišli na nikakav trag. Premoreni smo, ali nastavljamo dalje jer je svaki čas važan - kaže Refik Pajkovski, komandir policijske stanice u mestu Rostuše, koji rukovodi potragom za izbuljenim ocem i sinom, inače radnikom MUP-a Makedonije.

Nikome nije jasno kako su mogli da se izgube ljudi koji su planinu i njene ćudi veoma dobro poznavali. Svi traže odgovor i na ovo pitanje, a ono izgleda jedino zna planina Bistra koja neumoljivo krije tragove izgubljenih oca i sina.

Printskrin: TV Nova

- Mi ćemo ponovo zatražiti da helikopteri nadlete terem. Očekujemo pomoć od vojske i alpinista lokalnih alpinističkih klubova. U potragu će se ponovo uključiti i specijalci koji su bili povučeni zbog drugih policijskih angažmana - kaže Refik Pajkovski.

Jedan od žitelja sela Lazaropole sumnjičavo vrti glavom i veli da će se ova enigma teško rešiti, a u policiji nevoljno priznaju da su male su šanse da Ljubomir i njegov sin Sašo budu pronađeni živi jer se radi o stenovitom predelu sa gustom šumom, puno jama, uvala i vrtača.

(D. J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.