Crkve postaju pozorišta, banke, noćni klubovi...

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2014, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkve postaju pozorišta, banke, noćni klubovi...

Ekonomska kriza u Italiji uzrok je tome da veliki broj crkava bude prodat privatnicima, koji zgradama menjaju svrhu i pretvaraju ih u banke, pozorišta, noćne klubove, pa čak i u mehaničarske radionice.

Nekoliko hiljada crkava u Italiji nedavno je dobilo nove vlasnike, što ukazuje da se i katolička crkva suočava sa krizom i da to društvo sve više ide u sekularizam.

Fotograf Andrea di Martino posetio je nekadašnje crkve i slikao oko 70 novih preuređenih lokacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Crkva "Madona dela Neve" u regionu Komo je bila među prvima koje je obišao i koja mu je bila inspiracija za celokupan projekat. Ova crkva je krajem pedesetih godina promenila namenu i sada je uspešna automehaničarska radionica.

Crkvama u Italiji menjaju svrhu, ukoliko su bezbednsni uslovi u zdanju preopasni ili ako je broj vernika drastično smanjen.

Promena namene crkvenih zdanja ne događa se samo u Italiji, već i u drugim zapadnoevropskim državama. Tokom 2008. godine, lanac holandskih knjižara "Seleksiz" preuredio je crkvu izgrađenu 1924. godine u Mastrihtu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Noćni klubovi i radionice useljeni u crkve

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2014, 11:51

Ekonomska kriza u Italiji dovela je do toga da veliki broj crkava bude prodat privatnicima, koji zgradama menjaju svrhu i pretvaraju ih u banke, pozorišta, noćne klubove, pa čak i u mehaničarske radionice...Narodu treba zabave, a ne duhovnosti. Umesto bogomolje noćni klub.. ..Nekoliko hiljada crkava...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.