Izvor: HotSport.rs, 12.Avg.2017, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

‘AKO JE OVO 6,91m, JA SAM MADONA’: Komisija donela konačnu odluku oko skoka Ivane Španović! (FOTO)

Kao što se 2008. godine pričalo o porazu Milorada Čavića od Majkla Felpsa, tako će se od ove 2017. govoriti o Ivani Španović i njenom maleru u finalu SP u atletici u Londonu.

Kao što je svima poznato, Ivana Španović večeras je na neverovatan način ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, dovoljnih čak i za zlato, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ali joj se otkačio broj i registrovan joj je skok od ‘samo’ 6,91 metara.
Uložena je žalba, zbog čega je čak i proglašenje pobednica odloženo, ali je ipak odluka glavnog sudije ostala na snazi i posle pregledavanja snimka od strane komisije.
Iako su svi na stadionu, prema rečima predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića, bili ubeđeni da je to bio skok od sedam metara i da je poslednji vidljiv trag u pesku bio preko te granice.
Ogromna šteta, jer je procena da bi bez otkačenog broja skok bio najverovatnije 7,05 metara.
Navedeno je da je Ivana žrtva elektronske greške, a najveći razlog toga što joj se otkačio broj sa leđa jeste – zihernadla.
– Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio ali je po mišljenju komisije, žalba ODBIJENA! Jer kako ‘oni’ navode to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj discplini, pa je samim tim ‘lakše’ da se odbije naša žalba – kažu predstavnici ASS iz Londona.
Ono što treba dodati,  Svetsko prvenstvo u Londonu je poslednje takmičenje na kom su se koristili papirni brojevi u tehničkim disciplinama!
Bizarno, da bizarnije ne može!
To pokazuju i hiljade komentara na društvenim mrežama, od kojih se jedan posebno istakao:
– AKo je ovo 6,91m, ja sam Madona. Španovićeva je pokradena!
If this is 6.91 Iam Madonna. Spanovic is robbed! pic.twitter.com/HPZOiocMHI
— Mirka (@mirkis) August 11, 2017

The post ‘AKO JE OVO 6,91m, JA SAM MADONA’: Komisija donela konačnu odluku oko skoka Ivane Španović! (FOTO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI JE POKRADENA? Neverovatan razlog zbog kog je Ivana Španović ostala, možda, i bez zlata! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 12.Avg.2017

Nije imala sreće u finalu Olimpijskih igara u Riju, a šta tek reći za večerašnji maler Ivane Španović u poslednjem skoku finala Svetskog prvenstva!. . Cela Srbija večeras je bila uz Ivanu Španović koja je konačno jurila zlato na Svetskom prvenstvu, nakon što je u Rio de Žaneiru osvojia ‘samo’...

Nastavak na HotSport.rs...

Nije se samo Ivani sinoć otkačio papir, šta bi se otkrilo kad bi se svaki skok gledao ''pod lupom''? (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Avg.2017

Zar ovo pravilo odavno nije trebalo da bude promenjeno?..Preneli smo već informaciju iz Atletskog saveza Srbije - Svetska atletska federacija donela je odluku da od sledeće godine takmičari u skoku udalj nose papire sa imenima ili brojevima samo na grudima...Posle velike nepravde koja je sinoć u...

Nastavak na Sportske.net...

Dobojski umjetnik fenomenalnom karikaturom “opisao krađu medalje”

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2017

Čitav svijet, a posebno naši prostori, danas bruje o bizarnom načinu na koji je srpska atletičarka Ivana Španović ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu...Naime, u sinoć održanom finalu Ivana Španović je imala skok za zlato, ali je on vrednovan sa samo 6,91 m, pošto se broj sa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.