Nemački mediji preneli su javnosti da FIA želi novi tim u Formuli 1 za sezonu 2016

Izvor: Moto.rs, 30.Maj.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački mediji preneli su javnosti da FIA želi novi tim u Formuli 1 za sezonu 2016

Telo svetske automobilske federacije zaduženo za upravljanje auto moto sportovima je krenulo u potragu za novim timom koji bi mogao da se takmiči u Formuli 1. Kako prenose pojedini nemački mediji, čak četiri tima su u opasnosti da se nađu van šampionata naredne godine.

Reč je o timovima Manor, Force India, Sauber odnosno Lotus. Ako bi se to dogodilo onda bi se šampionat našao u problemu jer jednostavno to bi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << osam automobila manje u trkama. Rešenje je u kreiranju jednog jakog tima sa zavidnom finansijskom potporom koji bi mogao da sigurno opstaje u šampionatu. Drugo rešenje je da se od najvećih timova traži odnosno da im se omogući da učestvuju sa po tri vozila u svakoj trci.

foto ©

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.