Zlato pojeftinilo zbog oporavka američkog tržišta rada

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Feb.2016, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato pojeftinilo zbog oporavka američkog tržišta rada

LONDON - Cijena zlata oštro je pala s najviše razine u tri mjeseca zbog najnovijih američkih podataka o radnim mjestima, koji su pokazali da je nezaposlenost ostala na vrlo niskoj razini.

Broj dodatnih radnih mjesta u siječnju u SAD-u značajno je manji čak i od predviđanja analitičara. Nakon revidiranih podataka o 262.000 novih radnih mjesta u prosincu, te u četvrtom kvartalu u prosjeku 274.000, kompanije su otvorile 151.000 radnih mjesta u siječnju, što je ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prognoza od oko 190.000.

Ali, stopa nezaposlenosti i dalje pada, pa je čak pala ispod očekivanja na 4,9 posto. To je najniža stopa nezaposlenosti u osam godina i približava se ispod praga od pet posto. Plaće su također u porastu za 2,5 posto, više od prognoziranih 2,2 posto.

Sve u svemu, slika o zaposlenosti ostaje jaka - i kao rezultat toga, cijena zlata je naglo pala nekoliko minuta nakon objave. Nakon što se prethodno trgovalo po cijeni od 1.161 po unci, spot zlato palo je na 1.146 dolara, što je još uvijek daleko od šestogodišnjeg minimuma od 1,049 dolara dostignutog krajem 2015. godine.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.