Za tri dana poginulo 100 džihadista

Izvor: B92, 01.Nov.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za tri dana poginulo 100 džihadista

Najmanje 100 pripadnika ekstremističke Islamske države (ID) poginulo je u sukobima oko strateškog sirijskog grada Kobanea tokom protekla tri dana.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da je sa najnovijim brojem poginulih pripadnika ID broj ukupno poginulih ekstremista u sukobima oko Kobanea koje su počele 16. septembra, porastao na 576, preneo je AFP.

U sukobima su uzeli učešća i pripandici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ID iz Alepa i Rake, navela je Opservatorija.

U sukobima oko Kobanea je poginulo i 15 pripadnika Jedinica za zaštitu kurdskog naroda (YPG) koji brane grad od ekstremista, dok je još 11 ekstremista nastradalo u vazdušnim napadima.

Ukupno u sukobima oko Kobanea do sada je poginulo 958 osoba - 576 ekstremista IS, 361 pripadnik YPG i 21 civil, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirija: Ubijeno preko stotinu islamista

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2014

Najmanje 100 pripadnika ekstremističke Islamske države (ID) poginulo je u sukobima oko strateškog sirijskog grada Kobanea tokom protekla tri dana...Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da je sa najnovijim brojem poginulih pripadnika ID broj ukupno poginulih ekstremista u sukobima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.